Talijani: Zvijezda Napolija odlazi za 60 milijuna eura

Foto: EPA-EFE

OTOČKI mediji već mjesecima tvrde da će južnokorejski stoper Kim Min-jae (26) napustiti Napoli i otići u Manchester United, koji u njemu vidi zamjenu za Harryja Maguirea. Kim je s napuljskim klubom osvojio Serie A kao jedan od najvažnijih prvotimaca i dugo je želja trenera Erika Ten Haga. 

Čini se da je posao korak bliže realizaciji jer novine Il Mattino, jedno od glavnih medijskih glasila na jugu zemlje, tvrde da su klubovi dogovorili transfer težak 60 milijuna eura, koliko iznosi i otkupna klauzula u ugovoru azijskog stopera koji se sjajno snašao u Napulju.

Napoli će zaraditi preko 40 milijuna eura

Podsjetimo, Kim je u talijanski sastav stigao u ljeto 2022. godine iz Fenerbahčea za 18 milijuna eura. Mnogi su predviđali da će obrana Napolija biti slabija zbog odlaska Kalidoua Koulibalyja u Chelsea, ali Kim se pokazao kao pun pogodak i Napoli bi na njemu mogao višestruko zaraditi.

Aktualni ugovor s Napolijem vrijedi mu do 2025. godine s opcijom produljenja na još dvije sezone. Transfermarkt ga procjenjuje na 50 milijuna eura i trenutno ga se smatra jednim od najboljih braniča na svijetu.

Pročitajte više