Talijanska zvijezda otkrit će sve o kladioničarskoj aferi. Bit će žestoko kažnjena

Foto: EPA

TALIJANSKI nogomet potresa kladioničarska afera. Juventusov Nicolo Fagioli početkom prošlog tjedna priznao je istražiteljima da je radio ono što je zabranjeno - kladio se na nogometne utakmice - a zatim su se pojavile iste indikacije vezane za imena poznatija od 22-godišnjeg veznjaka Juvea.

Radi se o Sandru Tonaliju (23) i Nicolu Zaniolu (24), članovima talijanske reprezentacije i igračima engleskih klubova Newcastlea i Aston Ville. Sportašima u Italiji zabranjeno se kladiti na utakmice pod organizacijom Talijanskog nogometnog saveza, UEFA-e i FIFA-e i zabranjeno im je izravno ili indirektno uplaćivati oklade, a onima koji pravilo prekrše prijete novčana kazna ne manja od 25.000 eura i zabrana igranja do tri godine.

Tonali pristao surađivati s istražiteljima

La Gazzetta dello Sport piše da se Tonali odlučio nagoditi s Talijanskim nogometnim savezom i tužiteljstvom suda u Torinu. Tonali je spreman surađivati s istražiteljima i otkriti im sve što zna oko kladioničarske afere, kao i na koje se sve događaje on sam kladio. Istu stvar učinit će i Fagioli. 

Fagioli će ovog tjedna imati još jedno saslušanje, a nakon toga bi trebala biti poznata kazna za Juventusovog veznjaka. La Gazzetta tvrdi da će ona iznositi između 10 i 18 mjeseci zabrane bavljenja nogometom. Fagiolijeva kazna bit će jedna od blažih jer je od prvog trenutka počeo surađivati s istražiteljima i otkrio je neke ključne informacije za istragu.

Očekuje se suspenzija na godinu i pol

Očekuje se da će Tonali i svi ostali uključeni u skandal dobiti veće kazne. Ako istražitelji utvrde da im je Tonali priznao sve što je imao, vjeruje se da će i Tonali dobiti oko 18 mjeseci kazne. La Gazzetta dodaje da će istraga potrajati nekoliko mjeseci i da se mora utvrditi je li se Tonali kladio na utakmice Milana dok je igrao za njega.

Tonali je bio Milanov igrač od rujna 2020., s tim da je prvu sezonu proveo na posudbi u Bresciji, klubu iz kojeg je i došao u Milan. Ovog je ljeta prešao u Newcastle za 64 milijuna eura. Il Corriere della Sera navodi da je Tonali bio u suzama kad je uhvaćen u skandalu te se obratio za pomoć kako bi se riješio ovisnosti o kockanju.

Pročitajte više