Talijanski novinar: Wolfsburg je prihvatio Dinamovu ponudu. Čeka se odluka Brekala

Foto: EPA

DINAMO je napravio važan korak u dovođenju Josipa Brekala (24), tvrdi Nicolo Schira, talijanski novinar specijaliziran za transfere. Hrvatski prvak definitivno je odlučio da želi vratiti Brekala, pripremio mu je ugovor do 2026. godine, a Wolfsburg ga je spreman pustiti u Zagreb.

Ipak, Brekalo još nije siguran želi li se vratiti u klub u kojem je započeo karijeru te čeka ponudu Fiorentine, koja je navodno iskazala interes, ali još nije poduzela ništa konkretno. Dinamo je poručio Brekalu da želi odgovor unutar 72 sata te mu vrijeme polako istječe, dodaje Schira.

Kovač ne računa na Brekala

Brekalo hitno mora naći novi klub jer Niko Kovač više uopće ne računa na njega. Hrvatski nogometaš trenira s juniorima te ne konkurira za sastav prve momčadi. Wolfsburg mu neće praviti probleme prilikom odlaska jer mu ugovor ionako istječe za šest mjeseci. Dinamo ga želi vratiti kao idealnu zamjenu za Mislava Oršića.

Podsjetimo, Dinamo je Brekala prodao Wolfsburgu 2016. godine za 10 milijuna eura. Za njemački klub skupio je 128 nastupa i zabio 22 gola. Prošle sezone igrao je na posudbi u Torinu, dok je ove sezone odigrao samo sedam utakmica u Wolfsburgu.

Zbog manjka minutaže u klubu Brekalo je propustio i Svjetsko prvenstvo u Kataru, iako je dotad bio redovan na popisima Zlatka Dalića. Imao je i veliku ulogu u reprezentaciji na Europskom prvenstvu 2021. godine.

Pročitajte više