"Taylor je potresen težinom Eduardove ozljede"

NASLOVNICE nedjeljnih izdanja britanskih novina prenose vijest o teškoj ozljedi ponajboljeg hrvatskog nogometaša Eduarda da Silve, koji je sinoć uspješno operiran, a danas bi trebao iz Birminghama biti prebačen u London.

Svi mediji osuđuju start Birminghamova braniča Martina Taylora, koji je već u trećoj minuti utakmice protiv Arsenala brutalno uklizao u Eduarda, a potom mu se čak i smiješio dok je hrvatski reprezentativac s grčem na licu ležao na travi i držao se za nogu, a njegovi suigrači u nevjerici i šoku dozivali fizioterapeute da pomognu Eduardu.

Većina medija prenosi i izjavu Arsenea Wengera da bi Tayloru trebalo biti zabranjeno igranje nogometa (koju je kasnije povukao), a najdalje je otišao tabloid The Sun, u kojem se autor članka pita je li Taylor uopće pokušao doći do lopte ili je namjerno ciljao u Eduardovu nogu.

Sam Taylor još nije dao izjavu za medije, ali je na službenim stranicama Birminghama objavljena izjava kluba: "Tužni smo jer je fantastična utakmica zasjenjena teškom ozljedom Arsenalovog igrača Eduarda. U startu Martina Taylora nije bilo zle namjere i vrlo je potresen težinom Eduardove ozljede. Nakon gledanja snimke Taylorovog starta, očito je da mu ovo nije bila namjera."

"Klub i Martin Taylor žele sve najbolje Eduardu i nadaju se brzom oporavku."- završava kratka izjava objavljena na službenim stranicama Birminghama.

M.Č.
Foto:AFP

Pročitajte više