Team SoloMid uvjerljiv za šestu titulu američkog League of Legends prvenstva

FOTO: LoLesports/Flickr

Team SoloMid, najbolji američki League of Legends tim svih vremena, treći je put zaredom osvoji američki League of Legends Championship Series savladavši tim Immortals u finalu uvjerljivim rezultatom 3:1. Ovo je ukupno šesta titula TSM-a, a uz njih NA LCS su osvajale još samo dvije ekipe.

>>Team SoloMid najbolji je američki tim u League of Legendsu

>>ZAVRŠNICA AMERIČKOG I EUROPSKOG LEAGUE OF LEGENDS PRVENSTVA Mladi Hrvat ponovo u finalu
 
Team SoloMid još jednom je dokazao kako su najbolja američka League of Legends ekipa. Deset uzastopnih LCS finala od kojih su osvojili šest, a preostala  četiri gubili su samo od dvije ekipe, Cloud9 i Counter Logic Gaming. Zaista je impresivna statistika, koju nisu uspjeli pokvariti igrači tima Immortals.
 
Immortalsi su imali odličnu sezonu i doigravanje iza sebe, a bajka je završila samo jedan korak prije sretnog završetka. Nešto je posebno u tome kada veliki igrači i timovi igraju na velikim pozornicama, a upravo to imaju ekipe poput Team SoloMida i G2 Esportsa. Timova koji suvereno vladaju svojim regijama. 
 
 
Trebalo je četiri meča TSM-u da zaustavi Immortals. Nakon što su uvjerljivo pobijedili u prvoj partiji, Immortalsi se vraćaju već u sljedećoj na sličan način nakon što je meč bio izjednačen prvih dvadeset minuta. 
 
Treći meč je jedan od onih gdje se zapravo vidi razlika između dobrih i najboljih timova. Iako je TSM bolje otvorio, Immortalsi ubrzo prelaze u vodstvo i počinju stvarati razliku. Međutim, u 38. minuti TSM nalazi prostor koji im je potreban, pobjeđuju odlučujuću borbu i šest minuta kasnije uzimaju pobjedu.
 
Slična se situacija ponovila i u zadnjoj četvrtoj partiji. Immortalsi su krenuli odlično da bi već nakon nešto više od 20 minuta igre uzeli Barona, Inhibitor i napravili razliku od 10 tisuća golda nad protivnikom. Kada su svi već vidjeli da serije ide u odlučujući pet meč, TSM se vraća na nevjerojatan način i započinje preokret koji će im osigurati titulu. Evo kako je to izgledalo.
 

 

Za najboljeg igrača regularnog dijela sezone proglašen je Søren "Bjergsen" Bjerg, kojem je to četvrta MVP nagrada, dok niti jedan drugi igrač u ligi nije uspio osvojiti niti dvije. Još jedna je to potvrda kako Team SoloMid od svojih samih početaka radi odličan posao i sigurni smo da je brojnim fanovima koji LoL esport prate otpočetka drago vidjeti TSM na vrhu. 

 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 

Pročitajte više