Ten Hag donio Unitedu trofej nakon 6 godina. Legenda kluba: Nije dovoljno

Foto: EPA

UMIROVLJENI napadač Dwight Yorke (51) govorio je o Manchester Unitedu i treneru Eriku Ten Hagu, kojeg je usporedio s Oleom Gunnarom Solskjaerom, bivšim trenerom mančesterskog kluba. "Ten Hag je izgubio devet utakmica u Premier ligi i zbog toga se trebaju postaviti neka pitanja", rekao je Yorke, prenosi Daily Mail.

"Kao menadžera Manchester Uniteda uvijek će vas ispitivati zbog detalja i pogrešaka. Nemate se gdje sakriti. Solskjaer je imao bolji rezultat od Ten Haga u pune dvije sezone u klubu, a ljudi govore o napretku i boljem stilu nogometa. United je u finalu FA kupa, osvojio je Carabao Cup i stigao daleko u Europa ligi. 

To je napredak, ali Ten Hag je izgubio više utakmica u Premier ligi od Solskjaera u sezonama 2019./2020. i 2020./2021. Rezultati ove sezone nisu dovoljno dobri. United očajnički pokušava zadržati četvrto mjesto. Nisam siguran da je to pozicija u kojoj klub želi biti", smatra Yorke.

"Ten Hag mora podnijeti kritike"

Manchester United nalazi se na četvrtom mjestu Premier lige sa 63 boda, jednim više od petog Liverpoola od kojeg ima i utakmicu manje. Ostane li Ten Hagov sastav na ovoj poziciji, iduće sezone igrat će Ligu prvaka. U FA kupu će pak finale igrati protiv Manchester Cityja, a već je osvojio Liga kup, prvi trofej nakon 2017. godine, kada je uzeo Europa ligu.

"Ten Haga hvale kada momčad dobro igra, ali mora podnijeti kritike i kada je loše", poručio je Yorke, koji je u Unitedu igrao od 1998. do 2002. godine i u tom periodu postigao 66 pogodaka i ostvario 31 asistenciju u 152 nastupa. S klubom je osvojio jednu Ligu prvaka, triput je bio engleski prvak, jednom osvajač FA kupa i jednom interkontinentalnog kupa.

Norvežanin Solskjaer bio je trener Uniteda od 2018. do 2021. godine. Doveo je momčad do trećeg i drugog mjesta, ali nije osvojio trofej, s time da je 2021. godine od Villarreala izgubio finale Europa lige.

Pročitajte više