Tenis ima novu senzaciju: Dolazi iz zemlje koja nema veliku tenisku povijest i sprema se naslijediti Đokovića

Foto: Guliver Image/Getty Images

USPONOM Miloša Raonića, što je teniske visine učinilo dostupnijima i drugima, Kanada, u svijetu vrhunskog sporta, više nije samo zemlja hokeja na ledu i drugih zimskih sportova. Da se sprema kanadski napad na vrh svjetskog tenisa potvrđuju i iznenađujuće pobjede njihovih mladih tenisača na domaćim turnirima u Torontu i Montrealu ovoga tjedna.

Senzaciju je u drugom ATP meču karijere priredio Denis Shapovalov, aktualni juniorski osvajač Wimbledona, pobijedivši u prvom kolu Toronta Nicka Kyrgiosa, 11. nositelja dotičnog turnira iz serije 1000. Ujedno mu je to prva pobjeda nad TOP 20 igračem u životu.

Riječ je o mladiću koji je napunio tek 17 godina. Iako je, pogledom na statistiku meča, jasno da je Kyrgios odigrao katastrofalan meč (18 dvostrukih pogrešaka), što je i sam priznao, ljevoruki Shapovalov je oduševio agresivnom igrom i jednoručnim bekendom, bez poteškoća odgovarajući na Kyrgiosove lopte. S druge strane mreže će noćas imati novi izazov, Grigora Dimitrova.

Idoli su mu najbolji Kanađanin ikad i najveći tenisač u povijesti

Raonić i Federer uzori su mladog tenisača...

"Miloš je moja inspiracija. Prije njega nije bilo mnogo Kanađana koji su činili ono što on čini danas. On mi donosi nadu. Nadu da jednog dana mogu biti kao on. Obožavam i Federera, pogotovo njegovo ponašanje na terenu, koje je zaista profesionalno i kada gubi velike mečeve. Kanadski tenis se krupnim koracima kreće prema naprijed. Nadam se da na ovome nećemo stati", kazao je veliki talent kojeg mnogi već sad vide kao nasljednika Novaka Đokovića na teniskom vrhu.

Uz njega, veliki kanadski talent je njegov partner u parovima Felix Auger Aliassime, a kod tenisačica se Kanađani uzdaju u Françoise Abandu, koja je također, na jakom turniru u Montrealu, autoritativno prošla prvi krug.

Koja je tajna kanadskog tenisa?

Tajna sadašnjeg i budućeg kanadskog teniskog uspjeha sastoji se od značajnih ulaganja u tenis, što uključuje izgradnju teniskih centara, dovođenje ponajboljih trenera i, naravno, prijeko potrebnu financijsku pomoć mladim talentima. Sve to bi za koju godinu moglo djelomice promijeniti tenisku kartu svijeta. Iako, garancije za to nema.

Tweets about shapovalov

Pročitajte više