Nova teniska pravila i velika zarada: Ovo je ogromna prilika za Bornu Ćorića

Foto: Hina

PO PRVI put na kraju sezone ATP će organizirati turnir najboljih osam tenisača mlađih od 21 godine.
 
ATP finale "sljedeće generacije" održat će se u studenom u Milanu, a zasad je izvjesno da će se ovaj turnir održavati do 2021. godine. 
 
Tenis se tako priprema za veliku smjenu generacija budući da bi Roger Federer uskoro mogao u mirovinu, Rafael Nadal ima 31 godinu, a uskoro će 30. rođendan proslaviti i najbolji na svijetu Novak Đoković i Andy Murray.
 
"Smjena generacije dolazi i moramo se početi pripremati. Nova generacija ima ogroman talent i ovo je prilika da ta generacija pokaže svoju igru svima na svijetu", rekao je prvi čovjek ATP-a Chris Kermode.
 
Turnir će se održati po uzoru na završni Masters tenisača - nastupit će sedmero najboljih tijekom godine te jedan domaći tenisač s pozivnicom, a do polufinala će se stizati kroz mečeve u skupinama.
 
Što ako U-21 tenisač izbori plasman na završni Masters u Londonu? "Ako se igrač plasira u London, onda ne mora nastupati u Milanu", rekao je Kermode. 
 
Ipak, u ATP-u još nisu sigurni da će uspjeti privoljeti najveće mlade nade da igraju još jedan turnir na kraju sezone. Među onima koji bi mogli izboriti nastup u Milanu je, naravno, i Borna Ćorić.
 
"Razgovarao sam već s dvojicom mladih tenisača i rekli su mi da će igrati ako izbore nastup. Ja im vjerujem", otkrio je Kermode, a Rus Danil Medvedev, koji je u prvom tjednu sezone igrao finale Chennaija, izjavio je kako mu je plasman na završni turnir najvećih talenata jedan od ciljeva sezone.
 
Budući da mladiće ne planiraju nagraditi bodovima za nastup u Milanu, u ATP-u su odlučili ponuditi veliku zaradu pa je nagradni font 1,27 milijuna dolara.
 
Iz ATP-a su objavili kako će na novom turniru testirati i niz novih pravila i inovacija kako bi tenis učinili još zanimljivijim sportom. "Sve napreduje pa tako mora i tenis", poruka je čelnika svjetskog tenisa.
 
Trenutno je Ćorić treći najbolji tenisač u konkurenciji U-21. Ispred su Nijemac Alexander Zverev i Rus Karen Kačanov.

Pročitajte više