koronavirus u sportu

Teniska legenda: Đoković je organizirao cijepljenje protiv korone. To se mora znati

Foto: Profimedia

CHRIS EVERT, osvajačica 18 Grand Slamova u singlu i tri u paru, na Twitteru je podijelila video Đokovićevih dobročinstava pod statusom "Ovo je druga strana koju ljudi moraju vidjeti". U njemu su spojeni brojni izvještaji svjetskih medija o tome kome je sve, koliko i što Đoković donirao od početka pandemije koronavirusa.

Jedna od najvećih tenisačica u povijesti nikada nije krila da je Đokovićeva obožavateljica, a posebno otkako je zbog afere s necijepljenjem protiv koronavirusa deportiran iz Australije neposredno prije tamošnjeg Grand Slama. Zato je objavila video u kojem se navodi da je Đoković:

"Dao donaciju u iznosu od milijun eura za kupnju medicinske opreme za borbu protiv korone u Srbiji, u sklopu koje su nabavljeni respiratori i najmoderniji CT uređaji kako bi se ubrzalo dijagnosticiranje oboljelima od korone, uplatio milijunsku donaciju za borbu protiv korone u Italiji te donirao zakladi za borbu protiv koronavirusa koju je osnovao Rafael Nadal.

Tako je postao jedini vrhunski tenisač koji je za borbu protiv korone donirao u tri različite zemlje. Organizirao je besplatno cijepljenje za tenisače na Serbian Openu, gdje su mogli birati cjepiva prema proizvođaču. Prije dvije godine donirao je 25 tisuća dolara Australiji tijekom katastrofalnih požara u toj zemlji."

Pročitajte više