Teniski spektakl u Makarskoj. Dolaze najbolje Hrvatice i svjetska zvijezda

Foto: Profimedia

SLJEDEĆEG tjedna u Makarskoj se igra WTA 125 turnir na kojem će nastupiti sve najbolje hrvatske tenisačice. Hrvatsku će na turniru predstavljati Petra Marčinko, Tena Lukas i Antonija Ružić, a igrat će i Ana Konjuh koja je rano ispala s Roland Garrosa.

"Bit će to najjače izdanje do sada, pravi teniski spektakl, nastupit će čak 14 tenisačica iz TOP 100. U gradu pod Biokovom zaigrat će Yulija Putintseva iz Kazahstana, Linda Noskova iz Češke, Jasmine Paolini iz Italije, pobjednica WTA turnira na Bolu prije nekoliko godina, Danka Kovinić iz Crne Gore, a najjačih pet zaključuje Amerikanka Peyton Stearns", istaknuo je direktor turnira Feliks Lukas.

U Makarsku dolazi i Katerina Baindl iz Ukrajine, Emma Navarro iz SAD-a, Rebecca Peterson iz Švedske, Julia Grabher iz Australije, Mađarice Dalma Galfi i Anna Bonda te Anna Karolina Schmiedlova. Nastupit će i Amerikanka Katie Volynets i Francuskinje Clara Burel i Diane Parry.

Dolazi svjetska zvijezda

Iz Slovenije dolazi Tamara Zidanšek, još jedna pobjednica bolskog izdanja turnira, Njemica Lura Siegmund, Kineskinja Yue Yuan, Francuskinja Leilia Jeanjean, Brazilka Laura Pigossi te Amerikanka Kayla Day.

Osim tenisačica, u Makarskoj će biti i jedna glazbena zvijezda. Na turnir stiže Lola Astanova, svjetski poznata ruska pijanistica, poznata po energičnim interpretacijama najvećih skladatelja koja će u Makarskoj snimati i spot. Od domaćih zvijezda nastupit će Albina, Cambi i slovenski DJ duo Vanillaz, a atraktivan program organizira se i na glavnom makarskom trgu u sklopu WTA Cityja.

Ljubitelji tenisa ulaznice mogu kupiti putem sustava Adriaticketa, a sav prihod od prodaje donirat će se makarskoj udruzi Mucrum za kupnju prvog terapijskog psa koji će olakšati rad s djecom sa smetnjama u razvoju.

Pročitajte više