TEŠKA KAZNA, PRAZNI SE POLJUD! Hajduku zbog baklji i Mamića zatvorena tribina

Foto: Hina 

DISCIPLINSKI sudac Prve HNL Saša Pavličić-Bekić donio je odluku o pražnjenju sjeverne tribine Poljuda! Hajduk će prvu iduću utakmicu u prvenstvu ili Kupu odigrati bez nazočnosti publike, a platit će i 30 tisuća kuna kazne. 

Pavličić-Bekić iz kola u kolo na Poljud je slao "posljednja upozorenja", no ovaj put Hajduku je stigla teška kazna. Hajduk je recidivist zbog konstantnih prekršaja svojih navijača, unošenja i uporabe pirotehničkih sredstava, ali i zbog poziva na nasilje u njihovim skandiranjima. "Mariću Srbine, čakija ti ne gine", vikala je Torcida na utakmici sa Splitom, sucu koji je nedavno pretučen u Stobreču kraj Splita.

U proteklom kolu protiv Lokomotive navijači Hajduka iste su uvrede usmjerili prema čovjeku kojeg smatraju Marićevim pokroviteljom. Zbog povika "Mamiću Srbine, čakija ti ne gine" i uporabe baklji i topovskih udara prazni se Sjever Poljuda. 

"Prekrasna koreografija u spomen na Vukovar ne može se opravdati korištenjem pirotehnike koju brane HNS i UEFA, a Hajduk je potpisnik tih pravila", objasnio je Pavličić u svojoj odluci. 

Slažete li se s ovom odlukom? Glasajte u anketi i ostavite svoj komentar na Facebooku Index Sporta. 

Pročitajte više