Formula 1

Teška nesreća šokirala F1 svijet: "Pravo je čudo da je preživio"

Foto: Guliver Image/Getty Images

MOMČAD Haasa je objavila kako je Francuz Romain Grosjean dobro i da je zadobio lakše opekline po rukama u teškoj nesreći koja se u nedjelju dogodila u prvom krugu Velike Nagrade Bahreina u Formuli 1.

"Grosjean je dobro. Ima lakše opekline na rukama i zglobovima. Sada je na pregledima, svjestan je svega. Čini se da je dobro, a spasilačka ekipa je brzo reagirala. Redari i FIA su obavili sjajan posao. Bilo je strašno. Imali smo sreću u nesreći i mislim da se izvukao", objavio je direktor Haasa Guenther Steiner.

Bila je to jedna od najtežih nesreća u Formuli 1 posljednjih godina. Grosjeanov bolid je eksplodirao i izgorio u potpunosti, a 34-godišnji Francuz se uspio izvući u posljednjem trenutku.

"Pravo je čudo da je živ", rekao je bivši svjetski prvak Damon Hill, Britanac koji je bio momčadski kolega Ayrtonu Senni kada je legendarni Brazilac poginuo 1994. godine u San Marinu.

 

Grosjeanovu nesreću prokomentirao je Alan van der Merwe, vozač automobila s liječnicima koji su prvi pritrčali u pomoć Francuzu.

"Bilo je to ogromno iznenađenje za nas. U 12 godina rada nismo vidjeli takav požar. Nevjerojatno je da je Grosjean sam uspio izaći iz bolida. Bilo je veliko olakšanje kad smo vidjeli da je s njim sve u redu", rekao je Van der Merwe.

Pročitajte više