Teška odluka austrijskog izbornika: Vastić preživio Hickersbergerov odstrel

I AUSTRIJSKI izbornik Josef Hickersberger koncipirao je listu od 23 imena na koja računa na EP-u. Otpali su igrači iz njemačke Bundeslige.

"Bila je ovo duga noć, bili smo budni do dva ujutro. Dugo sam se premišljao, jer mnogo je ovisilo o mojoj odluci. Sada sam siguran da je ovo prava momčad, no, ipak moj sudac bit će nastup na Europskom prvenstvu, gdje će se vidjeti jesam li pogriješio ili ne." - rekao je Hickersberger.

"Svi se naravno nadamo iznenađenju na prvenstvo i mogućnosti da uđemo u četvrtfinale. Igrači su sigurni u svoje sposobnosti, znaju da su u dobroj formi i da se mogu sa svakim nositi." - dodao je Hickersberger.

Protiv Hrvatske 8. lipnja na Ernst Happel stadionu u Beču tako neće nastupiti veznjak frankfurtskog Eintrachta Markus Weissenberger, te branič novoga Bundesligaša, 1899 Hoffenheima, Andreas Ibertsberger.

Ivica Vastić, 38-godišnji Hrvat, očekivano je ostao na popisu.

Hickersbergerov popis za Euro:

Vratari: Alexander Manninger (Siena), Jürgen Macho (AEK), Ramazan Özcan (TSG Hoffenheim 1899)

Braniči: György Garics (Napoli), Ronald Gercaliu (Austria Beč), Martin Hiden (Austria Kärnten), Markus Katzer (Rapid Beč) Jürgen Patocka (Rapid Beč), Emanuel Pogatetz (Middlesbrough), Sebastian Prödl (Sturm Graz), Martin Stranzl (Spartak Moskva)

Vezni red: Rene Aufhauser (Red Bull Salzburg), Christian Fuchs (Mattersburg), Andreas Ivanschitz (Panathinaikos), Ümit Korkmaz (Rapid Beč), Christoph Leitgeb (Red Bull Salzburg), Jürgen Säumel (Sturm Graz ), Joachim Standfest (Austria Beč), Ivica Vastic (LASK)

Napadači: Martin Harnik (Werder Bremen), Erwin Hoffer (Rapid Beč), Roman Kienast (Ham-Kam), Roland Linz (Braga) 

D.R./Totalsport
Foto: AFP

 
 

Pročitajte više