Teška pogreška talijanskih liječnika: Kneževiću dijagnosticirane ozljede opasne po život!

NAŠ REPREZENTATIVAC Darijo Knežević u susretu Livorna i Atalante zaradio je frakturu čeone kosti.

Nakon obavljenog roentgenskog pregleda u Bergamu talijanski liječnici bili su optimistični, no najnovije prognoze bitno se razlikuju od prvih dijagnoza. I nažalost, nisu toliko optimistične.

Knežević je, naime, obavio dodatne pretrage po povratku u Rijeku, gdje je tamošnji neurokirurg Zlatko Kolić ustvrdio mnogo teže ozljede. Bio je to znak za uzbunu u našem reprezentativnom stožeru. Odmah su aktivirani izbornik Slaven Bilić, te liječnici Zoran Bahtijarević i Jurica Rakić, koji su zatražili mišljenje hrvatskog oca neurokirurgije sa zagrebačkog Rebra, Josipa Paladina.

Kad se i on složio s dijagnozom riječkog KBC-a, istog trena zakazan je termin za novi operativni zahvat. A dijagnoza ovog eminetnog zbora hrvatskih liječnika, laički rečno, glasi da uslijed frakture koju je Knežević pretrpio čeona kost direktno pritišće mozak, što je daleko ozbiljnija ozljeda s možebitnim tragičnim posljedicama.

"Nakon pregleda u Bergamu, Talijani su ustvrdili da je bila riječ o frakturi čeone kosti, te da će nakon oporavka, sve biti u najboljem redu. Htjeli su da Knežević igra. No, prilikom utisnuća čeone kosti došlo je do pritiska na moždanu masu, što može rezultirati ozljedama opasnim po život. Nakon razgovora s doktorom Paladinom, koji je potvrdio naše strahove, dogovorili smo novi operativni zahvat, koji će u srijedu u riječkom KBC-u obaviti Zlatko Kolić." - potvrdio nam je naš reprezentativni liječnik Jurica Rakić.

Prema prvim prognozama, Knežević će s terena izbivati najmanje dva mjeseca, a loptu neće smjeti udarati glavom najmanje mjesec dana. No, oporavak je u slučaju ovako teških ozljeda individualan.

Operativni zahvat u KB Rijeka na Sušaku je zakazan za 24. siječnja u 7.30 sati, i prema predviđanjima liječnika trebao bi proteći bez poteškoća.

D.R.

Pročitajte više