Tevez namjerno nije htio naučiti engleski: "Imam s njima kulturoloških problema"

Foto: EPA

UMIROVLJENI argentinski nogometaš Carlos Tevez svjetsku je slavu stekao igrajući u engleskoj Premier ligi. Odigrao je 29 utakmica za West Ham, 99 za Manchester United te 149 za Manchester City. Argentinski napadač bio je zvijezda Premier lige iako nikad nije htio naučiti engleski. Komunicirao je isključivo na španjolskom. Argentinac je objasnio zašto.

"Imao sam kulturalnih problema s Englezima. Nisam htio naučiti engleski, htio sam da oni nauče španjolski. Imao sam ujaka koji je igrao za River Plate. Samo on je navijao za River u cijeloj obitelji. Igrao je za drugu momčad i kad je trebao debitirati za prvu, pozvan je u vojsku da se bori protiv Engleza u ratu za Falklandske Otoke.

Nakon toga je patio i postao alkoholičar. To je obilježilo i moj život jer smo bili vrlo bliski. Sedam godina sam proveo u Engleskoj. U glavi sam si posložio da sam tamo otišao zbog posla, a ne da bi se prilagođavao engleskoj kulturi. Malo ljudi zna ovu priču. Ako želite razgovarati sa mnom, naučite španjolski. Jer ja sigurno neću govoriti engleski", rekao je Tevez za argentinski DSports Radio.

Pročitajte više