Težak udarac za Srbiju uoči Eura. Ozlijedio se jedan od njezinih najboljih igrača?

Foto: EPA

AL HILAL je pobijedio Al Shabab 4:3 na gostovanju u 25. kolu saudijskog prvenstva. Musab Al Juwayr doveo je domaćina u vodstvo u trećoj minuti, ali je Al Hilal okrenuo rezultat zahvaljujući golovima Aleksandra Mitrovića. Srpski napadač pogodio je u 20. minuti iz kaznenog udarca, a u 27. je zabio drugi put.

No, loša vijest za Al Hilal i reprezentaciju Srbije jest što je Mitrović u 34. minuti zbog ozljede mišića iznesen s terena. Više se nije vraćao na teren, a saudijski medij Al-Ain piše da bi oporavak mogao trajati tri tjedna u najboljem scenariju. S druge strane, ako bude operiran, mogao bi pauzirati i tri-četiri mjeseca, što znači da bi propustio Europsko prvenstvo.

Mitrovićev izostanak s Eura bio bi ogroman problem za Srbiju

Srbija će u lipnju i srpnju na Europskom prvenstvu igrati u skupini s Engleskom, Slovenijom i Danskom. Mitrovićev izostanak bio bi velik problem za izbornika Dragana Piksija Stojkovića.

Naime, Mitrović je jedan od najboljih srpskih nogometaša, koji je ove sezone zabio 33 gola i tome dodao osam asistencija u 36 nastupa. Impresivnu statistiku ima i u reprezentaciji, za koju je postigao 57 golova u 89 nastupa.

Pročitajte više