The Ringer objavio sjajnu priču o Dariju Šariću: "Nije pošteno što me uspoređuju s Draženom"

Foto: Hina/Epa

PHILADELPHIA 76ers dominantno se plasirala u četvrtfinale NBA doigravanja. U osmini finala protiv Miami Heata dokazala je kako posjeduje šampionski gen. Protiv Boston Celticsa želi potvrditi klasu.
 
Prije prvog meča u TD Gardenu (1. svibnja, 2:00 po lokalnom vremenu) The Ringer piše kako je Dario Šarić - uz Joela Embiida i Bena Simmonsa - jedan od predvodnika sadašnje generacije Philadelphia 76ersa. 
 
Jedan od najpopularnijih američkih portala, naklonjen sportu i popularnoj kulturi, okarakterizirao je hrvatskog reprezentativca kao "momčadsko srce", igrača koji je u aktualnoj sezoni izrastao u kompletnog strijelca i organizatora igre.
 
"Uistinu volim Darija Šarića. Obožava pobjeđivati. Bio sam okružen s podosta igrača koji su razmišljali isključivo o pobjedama, ali Dario Šarić je poseban", pojašnjava Timothy John McConnell, razigravač Philadelphia 76ersa čiji su navijači u tolikoj mjeri zaluđeni Hrvatom da u njegovu čast na utakmicama nose majice s njegovim likom uz natpis "The Homie Dario".
 
"Nitko nikada neće dovoditi u pitanje njegovo srce i njegovu žilavost", svojedobno je izjavio Philadelphijin trener Brett Brown opisujući osobnost Darija Šarića koji je svojim karakternim i igračkim crtama već opravdao dolazak u NBA.
 
"Volim košarku. Volim trenirati. Volim biti sa svojim suigračima i s njima napredovati. Volim se natjecati protiv drugih", povjerio se Dario Šarić The Ringeru otkrivajući svoju motivaciju, unutarnji pogon koji ga pokreće.
 

Prema službenoj NBA statistici, Dario Šarić u tekućoj sezoni oplemenio je igru Philadelphia 76ersa. Zaključak analitičara jest kako je pronašao svoju ulogu te kao dokaz ukazuju na utakmice protiv Miami Heata, kada je zorno demonstrirao svestrani potencijal.
 
"Vidjeli ste strast kojom je zračio. Njegov govor tijela sve je govorio. Fantastičan je", nedavno je likovao Brett Brown.
 
The Ringer podsjeća kako je Dario Šarić rođen u košarkom zaluđenom Šibeniku, kako mu je košarkaška karijera bila predodređena po rođenju te kako ga se često uspoređivalo u košarkaškim krugovima s Draženom Petrovićem. 

 

Dario Šarić nikada nije prihvaćao komparacije s nikad prežaljenim Petrovićem.
 
"Usporedbe medija nisu poštene. Nije pošteno da me uspoređuju s Draženom. Dražen Petrović bio je drugačiji igrač s drugačijim stilom igre. Legenda je. Svi ga poznaju i cijene", kaže Dario Šarić čiji je otac ipak na strani medija.
 
"Usudio bih se reći da je moj Dario poput Dražena. Možda je još talentiraniji od Dražena", tvrdi Pregrad Šarić, ali priznaje kako je radna etika ipak na strani Dražena Petrovića.
 
"Dražen je bio radnik kakvog nikada niste vidjeli. Potpuno je bio podređen radu, treningu. Dario trenira tri, četiri sata dnevno. Uvijek mu govorim da ranije ustaje kako bi vježbao, ali nije miljenik takvog radnog režima. Jednostavnije rečeno, nije lovac kao Dražen."
 
The Ringer tvrdi kako bi Dario Šarić u budućnosti jedino mogao prosperirati te kako bi hrvatskoj reprezentaciji mogao povratiti nekadašnji status.
 
"Energija, gužva, igrači - sve je drugačije u playoffu. Ne želim da stane", poručio je Dario Šarić sa željom da s Philadelphia 76ers-om osvoji NBA šampionski naslov.

Pročitajte više