Premiership

Thiago Silva: Imam glavobolje zbog zračnih duela i tempa u Premiershipu

Foto: EPA

THIAGO SILVA je otkrio da mu je Frank Lampard poslao zajedničku fotografiju prije nego što ga je doveo u Chelsea.

Ovaj 36-godišnji brazilski stoper je na Stamford Bridge stigao kao slobodan igrač nakon što je na kraju prošle sezone napustio Paris Saint-Germain.

"Ponosan sam što mi je Lampard trener"

Trener londonskog kluba Lampard je njegovim dovođenjem želio povećati iskustvo u njegovoj obrani.

Lampard je Silvi tijekom pregovora poslao zajedničku fotografiju na kojoj se njih dvojica rukuju kao kapetani Engleske i Brazila prije susreta na Maracani, u lipnju 2013. godine.

Silva se osjeća ponosno što surađuje s Lampardom u Chelseaju.

"Kada sam pristao na dolazak u Chelsea on mi je poslao fotografiju kako se rukujemo kao kapetani na Maracani prije prijateljske utakmice između Brazila i Engleske. To je bilo veliko iznenađenje za mene jer se nisam sjetio te utakmice. Nisam se ustručavao prilike da me on trenira. Sretan sam što on uživa surađujući sa mnom. Nadam se da ću na najbolji način pomoći Chelseaju. Ponosan sam što me trenira bivši igrač protiv kojeg sam igrao i koji je spadao među najbolje vezne igrače svijeta. Užitak je dijeliti svlačionicu i razmjenjivati ideje s njim te tražiti pomoć na bilo koji način", kazao je Silva.

"Mnogo sam naučio u Italiji"

Brazilac je impresionirao nakon dolaska i sada čini vrlo dobar tandem s Kurtom Zoumom. On ističe da je za vrijeme boravka u Milanu mnogo naučio od legendi kao što su Paolo Maldini i Alessandro Nesta.

"Mnogo sam naučio u Italiji koja je važna za razvijanje defenzivnih sposobnosti. Imao sam učitelje kao što su Maldini i Nesta. U Ligue 1 se više radilo o fizičkoj snazi. Iako je PSG dominirao protiv svojih protivnika, bili smo izloženi opasnosti u obrani jer smo igrali s više rizika. Posljednje dvije utakmice u Engleskoj zadale su mi glavobolje jer smo stalno imali zračne duele i igru u visokom tempu. Mogu reći da sam učio iz ove tri nogometne škole i to pokušavam prenijeti na mlađe igrače. Još uvijek učim u Premiershipu i nadam se da ću naučiti još više", rekao je branič londonskog kluba.

Pročitajte više