BOKS

Tko čeka Babića u meču života? Nadimak je dobio zbog nevjerojatne snage

Foto: Profimedia

ALEN BABIĆ uskoro će se boriti za pojas svjetskog prvaka, rekao je u intervjuu jedan od najpoznatijih promotora na svijetu Eddie Hearn. Hrvatski boksač natječe se u bridgerweight diviziji, zamišljenoj za borce koji su mali teškaši, odnosno teže između 91 i 102 kilograma. Zasad je WBC jedina velika organizacija koja prepoznaje tu kategoriju, a baš u njoj bi Savage trebao dobiti priliku boriti se za naslov prvaka.

Hearn je objasnio kako je riječ o borbi koju će WBC gotovo sigurno "narediti" kako bi novu diviziju održao u pogonu. Babiću, koji u karijeri ima 11 pobjeda iz isto toliko mečeva uz deset nokauta, protivnik bi trebao biti odlični kolumbijski boksač Oscar Rivas.

Tko je Oscar Rivas?

Rivas u karijeri ima omjer od 28 pobjeda i tek jednog poraza, koji mu je 2019. godine u napetom meču nanio Dillian Whyte, Babićev bliski prijatelj. Kolumbijac, dešnjak kojem je 35 godina, zbog iznimne snage dobio je nadimak Kaboom. Nakon Whytea odradio je jedan meč teške kategorije pobijedivši Sylvera Louisa te se zatim prebacio u novu bridgerweight kategoriju.

U listopadu 2021. godine borio se za naslov. Jednoglasnom odlukom sudaca porazio je Kanađanina Ryana Rozickog i postao prvi WBC-ov prvak u bridgerweight diviziji. U kolovozu 2022. je Rivas trebao braniti titulu protiv poljskog borca Lukasza Rozanskog, ali meč je otkazan.

Rivas je za taj meč s Rozanskim, koji se trebao održati u njegovoj Kolumbiji, želio spektakularan program. Najavljen je nastup Jennifer Lopez, no nastup je navodno otkazala zbog medenog mjeseca s Benom Affleckom.

Niži, ali s većim rasponom ruku od Babića

Rivas je par centimetara niži od Babića, ali ima veći raspon ruku od hrvatskog boksača, što je važna prednost. Kolumbijac je pobjeđivao kvalitetne borce poput Bryanta Jenningsa, Joeyja Abella i Fabija Maldonada, a kao amater je 2007. godine osvojio srebro na Panameričkim igrama

 

Pročitajte više