HAJDUK

Tko je novi sportski direktor Hajduka? Radio za Mamića i Real Madrid

Foto: hajduk.hr

IVAN KEPČIJA novi je sportski direktor Hajduka. U klubu je zamijenio Sašu Bjelanovića, koji je nedavno podnio ostavku. Kepčiju je u Hajduk doveo novi savjetnik predsjednika Marina Brbića, Mario Stanić.

Trener Damir Burić još nije smijenjen.

Ambiciozni 37-godišnjak u SAD-u je radio kao nogometni trener te tehnički direktor nogometnog kluba San Ramon. Trenersku karijeru započeo je 2004. godine kao trener u omladinskoj školi Jadrana iz Poreča. Godinu dana poslije otišao je u SAD na školovanje gdje je boravio do 2014. godine. 

Tri godine bio je zamjenik voditelja Akademije Dinama Romea Jozaka. U klub Zdravka Mamića došao je 2014. godine, a paralelno je dvije godine obnašao dužnost i kao pomoćni trener tadašnjem izborniku Ferdi Milinu za U-19 reprezentacije Hrvatske. Jozak je u isto vrijeme bio tehnički direktor HNS-a s izuzetno velikim ovlastima kontrole nad hrvatskim izbornicima. Nakon razlaza sa Zdravkom Mamićem Jozakov utjecaj u hrvatskom nogometu kopni te on i Kepčija sele u Poljsku. 

U karijeri mu je pomogao i Luka Modrić 

Kepčija je godinu dana bio sportski direktor Legije iz Varšave, a tamo je povukao i svog dotadašnjeg mentora Jozaka. 

Nakon što je Jozak dobio otkaz, Kepčija za glavnog trenera postavlja Deana Klafurića s kojim potpisuje dva naslova, u prvenstvu i kupu.

Otkako je napustio Poljsku, mladi Kepčija bio je bez angažmana, dok je Jozak u međuvremenu preselio u Kuvajt. 

Veliku čast u karijeri Kepčija je dobio kada je ostvario suradnju s Real Madridom, gdje već pet godina predaje nogomet u školi Kraljevskog kluba. Riječ je programu Master en Direccion en Futbol, koji zajedno održavaju Real i Universidad Europea i na kojem edukaciju stječu kadrovi madridskog kluba. Kepčija je po dolasku u Madrid zahvalio Luki Modriću na pomoći te je izjavio da nema trenerskog uzora, ali detaljno prati rad Guardiole, Kloppa i Pochettina od kojih je, tvrdi, puno naučio. 

Na službenom predstavljanju u Hajduku Kepčija je danas kazao: 

"Želimo podizati kvalitetu kluba na svim razinama, želimo nastaviti rast. Ne volim puno pričati, više volim raditi i nadam se da će taj rad biti prepoznat, da će se po njemu suditi rad svih nas. Privilegij je bio biti dio Dinamove škole, dobio sam iskustvo tamo kojeg ću, nadam se, prenijeti Hajduku."

>>> Pogledajte današnje predstavljanje Stanića i Kepčije u Hajduku

Pročitajte više