EURO 2020

Tko je Sabrina Kvist, Eriksenova djevojka koja je u suzama utrčala u teren?

Foto: Reuters, Instagram

DUŽE od 20 minuta trajala je drama na stadionu u Kopenhagenu: Liječnici su se borili za život kapetana Danske Christiana Eriksena, a njegovi suigrači tijelima su ga zaklonili od fotoreportera i kamera. Čuli su se samo njihovi bljeskovi. Na tribinama nije bilo tona, nitko se nije usudio govoriti. Činilo se da scene tuge uživo traju već čitav dan, a ne nekoliko minuta.

Za Sabrinu Kvist Jensen bila je to noćna mora. Dugogodišnja djevojka danskog kapetana i majka njihove dvoje djece (3 godine i godinu i pol dana) uplakana je s tribine pratila što se događa, a onda se sjurila prema terenu te u pratnji zaštitara ušla na travnjak.  

Zadržali su je da ne ode do mjesta gdje su oživljavali Christiana. Prvi od igrača Danske do nje je stigao Kasper Schmeichel. Čvrsto ju je zagrlio, a ubrzo je došao i Simon Kjaer, igrač koji je prvi priskočio u pomoć Eriksenu i spriječio da se uguši do dolaska liječničkog tima.

Eriksen je bio pri svijesti kada su ga konačno iznijeli s terena i odveli u bolnicu.

Veznjak Intera i najveća zvijezda Danske uspio se iz bolnice javiti suigračima, a Sabrina je ostala uz njega na pretragama. 

Dankinja rođena u Tommerupu ne izlaže se često medijima, a prvi dio Eriksenove karijere u Tottenhamu nije provela uz njega u Londonu jer je završava frizersku edukaciju u Danskoj. Potom se zaposlila u jednom modnom brendu. Stresan život u Londonu nije joj legao, a Eriksen je medijima kazao da mora puno raditi na mentalnoj snazi da bi njegov nogomet bio na najvišoj razini. 

"Morate se naučiti boriti mentalno i fizički da podnosite pritisak i odgovarate na sve zahtjeve. Ja to mogu jer sedam dana u tjednu živim za svoj posao. Za moju djevojku je ovo jako teško. Ponekad bih izašao s njom do grada, ali to se jednostavno ne može uklopiti u život nogometaša u Engleskoj", rekao je danski veznjak koji je prošle godine iz Londona preselio u Milano i karijeru nastavio graditi u Interu nakon više od 200 utakmica za Spurse i više od sto za Ajax, u kojem je započeo karijeru.

Utakmica Danske i Finske nastavljena je u 20:30 nakon što se Eriksen javio suigračima pozivom iz bolnice. Dok su izlazili na travnjak, igrači su ponovno proživjeli izrazito emotivne scene. Navijači su uzvikivali njihova imena i mnogi su plakali. Kasper Schmeichel otišao je do korner-zastavice kako bi se javio ocu, legendarnom golmanu Peteru Schmeichelu koji Euro odrađuje u ulozi TV komentatora. 

Pročitajte više