TKO JE ZLATNI DEČKO? Tri dragulja u borbi za najboljeg mladog nogometaša godine

Foto: Getty Images / Guliver Image

ZA DVA dana bit će poznato tko je najbolji mladi nogometaš u 2017. godini. Prošle je godine nagradu Golden Boy, koju dodjeljuje talijanski Tuttosport, osvojio Renato Sanches, koji je trenutačno na posudbi u Swanseaju iz Bayerna.

U konkurenciji su ove godine ostala tri nogometaša. Kyilian Mbappe iz PSG-a, Gabriel Jesus iz Manchester Cityja i Ousmane Dembele iz Barcelone borit će se za veliko priznanje 23. listopada, a najveći favorit je, naravno, nevjerojatni Mbappe. 

Fantastični francuski napadač je prošle sezone za Monaco zabio 26 golova u 44 utakmice te upisao 14 asistencija, a ove je za PSG u 10 susreta postigao četiri pogotka i ostvario isto toliko asistencija. 

Jesus je prošle sezone zbog teške ozljede odigrao tek 11 utakmica za City te zabio sedam gola i upisao pet asistencija, a u novoj je u istom broju susreta već postigao osam pogodaka. 

Deset golova i 21 asistenciju ostvario je u 49 susreta Dembele za Borussiju, a ove godine u dresu Barcelone upisao je dvije asistencije za gol prije nego se ozlijedio, zbog čega će pauzirati do prosinca.

Pročitajte više