Tko stoji iza Realovih golova? Po njemu treba nazvati korner na Santiago Bernabeuu

Foto:  Getty Images / Guliver image

ZIDANEOV veliki adut u zabijanju golova je njemački veznjak Toni Kroos. Za madridski je klub odigrao 108 utakmica, zabio je svega pet golova, ali njegove asistencije su ključne i izdvajaju ga od ostatka ekipe.

Iako ne postiže puno golova u sezoni, dosadašnje 42 asistencije otkako je u ljeto 2014. potpisao za Real Madrid, opravdavaju ulogu koju ima u klubu i uloženi novac za odštetu

Njegova preciznost ključna je za razvoj i stabilnost Realove igre. U posljednjim dvama susretima zaslužan je za tri od pet golova, a od 14 asistencija osam je došlo iz kornera. Zbog toga mnogi kažu kako bi se jedan od kornera na Bernabeuu trebao nazvati po Krossu.

Trener Zidane voli ga koristiti u prekidima susreta. Tada svaki protivnik zna što ga čeka. S njegovim loptama savršeno su se povezali Ramos, Cristiano, Benzema, Verane i Pepe koji većinu svojih golova zabijaju upravo na njegovu asistenciju.

Veznjak njemačke reprezentacije u Real je prešao 2014. godine iz minhenskog Bayerna za 25 milijuna eura. Dvaput je osvojio Ligu prvaka s dvama različitim klubovima - 2010. s Bayernom, a 2015. s Realom i tako postao prvi Nijemac kojem je to pošlo za rukom.

 

Pročitajte više