TRANSFERI

Tko su igrači koji su konkurencija mladom Hrvatu za transfer u Barcelonu

Foto: Profimedia

BARCELONA nadolazećeg ljeta namjerava dovesti mladog lijevog beka kao dugoročnu zamjenu za 33-godišnjeg Jordija Albu, a početkom ovog tjedna britanski je Sky Sports javio kako je na njenom radaru hrvatski reprezentativac Borna Sosa. Barcelona je vijest okarakterizirala samo glasinom, ali ju nije demantirala.

Mundo Deportivo piše kako se klub previše oslanja na Albu i da nema konkretnu zamjenu za njega, pa je pozicija lijevog beka jedan od prioriteta na tržištu. Sosa je zaista privukao interes Barcelone, ali to ne mora značiti ništa jer katalonski klub prati čak osmoricu igrača koji bi mogli popuniti traženu poziciju, a Zagrepčanin na radu u Stuttgartu samo je jedan od njih.

Najveća želja ima najdulji ugovor

Portal Barca Universal već tjednima ažurira popis potencijalnih Barceloninih prinova, a sada je na popis lijevih bekova dodao i nesuđenog njemačkog reprezentativca, koji je tek administrativnom pogreškom ostao vezan za hrvatski dres. 

Jedna od glavnih Barceloninih meta je Javi Galan iz Celte, piše Mundo Deportivo. Taj 27-godišnjak je prošlog ljeta stigao iz Huesce u Celtu za četiri milijuna eura i čvrsto se afirmirao kao jedan od najboljih lijevih bekova La Lige. No ima ugovor do 2026. i za njega trebalo platiti visoku odštetu.

Foto: Javi Galan (EPA)

Jose Gaya iz Valencije dugo je na listi želja kluba s Camp Noua, a ugovor tom 26-godišnjaku istječe 2023., što bi značilo da bi na ljeto mogao biti dostupan za razumnu odštetu, no navodno je blizu produljenja.

Već su im propali povratak klinca iz La Masije i dolazak Ajaxova asa

Moguć je i povratak bivšeg polaznika La Masije. Alex Grimaldo u Benfici je od 2016., a i njemu ugovor istječe 2023. Barcelona ga je pokušala dovesti još u siječanjskom prijelaznom roku, baš kao i argentinskog asa Nicolasa Tagliafica, kojeg Ajax tada nije pustio. Još jedna opcija je 25-godišnji Angelino, bivši igrač Manchester Cityja koji igra odličnu prvu sezonu u RB Leipzigu.

Foto: Nicolas Tagliafico (EPA)

U odnosu na prošlotjedni popis nema Tottenhamova Sergia Reguilona, bivšeg juniora Real Madrida, ali pojavila su se tri nova imena, među kojima i Sosa. Marcos Alonso bio bi kratkoročna opcija ako bi 31-godišnjak došao na posudbu odraditi posljednju godinu ugovora s Chelseajem.

Alžirac je realnija bundesligaška meta od Sose

Osim Sose, novo ime je još jedan igrač iz Bundeslige, 26-godišnji Alžirac Ramy Bensebaini iz Borussije Mönchengladbach, kojem ugovor istječe 2023., odnosno dvije godine prije Sosina.

Sudeći po ovom popisu, jasno je da Barcelona cilja na igrače stare između 25 i 27 godina, koji bi vjerojatno u prvoj sezoni dijelili minutažu s Albom, a zatim preuzeli poziciju na sebe ako se dokažu. 

Ipak, s obzirom na Barcelonino financijsko stanje, za očekivati je da će prednost imati igrači bliži isteku ugovora jer bi ih mogli dovesti jeftinije, što nije dobra vijest za Sosu, koji je za Stuttgart vezan do 2025. godine, dok svima ostalima, osim Galanu, aktualni ugovor istječe na godinu dana.

Barcelonin popis želja među lijevim bekovima

Borna Sosa (25 godina, Stuttgart, ugovor do 2025.)
Marcos Alonso (31, Chelsea, 2023.)
Angelino (25, RB Leipzig, 2025.)
Ramy Bensebaini (26, Borussia M., 2023.)
Javi Galan (27, Celta, 2026.)
Jose Gaya (26, Valencia, 2023.)
Alex Grimaldo (26, Benfica, 2023.)
Nicolas Tagliafico (29, Ajax, 2023.)

Pročitajte više