Esport

Tko su najpopularniji, a tko najskuplji hrvatski nogometaši u FIFA-i 19?

FOTO: EPA-EFE

ODLIČNIM nastupima za svoje klubove hrvatski nogometaši od izlaska FIFA-e 19 dobivali su nove kartice s boljim ocjenama. Na izmaku kalendarske godine provjerili smo kakvo je stanje s hrvatskim nogometašima u FIFA 19 Ultimate Teamu, koje nogometaše igrači obožavaju, a koji su najskuplji. Za to smo koristili FUThead.com, statističku stranicu i bazu podataka za FIFA igre. 

>Veznjak Borussije se požalio na izgled u FIFA-i 19: "A da mi promijenite facu?"

>PES 2019 sada možete igrati na mobitelima i to besplatno

Zahvaljujući povijesnoj godini za hrvatski nogomet, naši nogometaši vjerojatno nikad nisu bolje kotirali u FIFA igrama. Reprezentacija je osvojila srebro na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, Dinamo bez poraza čeka proljeće u Europi, a Luka Modrić je osvojio praktički sve relevantne individualne nagrade. 

Luka Modrić

Potpuno očekivano, hrvatski nogometaš u FIFA-i 19 s najviše lajkova je Luka Modrić. Hrvatski kapetan također je vlasnik i najskuplje kartice, one s ukupnom ocjenom 92 za nastup u Ligi prvaka koja košta 225 tisuća novčića. U komentarima igrači FIFA-e Modrića nazivaju najboljim veznjakom svijeta, a jedan smatra kako se njegova igra na terenu ne može prenijeti u ocjene u FIFA-i 19. Najviše lajkova iza Modrića ima Ante Rebić.

Screenshot: FUThead

Ante Rebić

Napadač Eintrachta iz Frankfurta našao se na drugom mjestu sa svojom originalnom karticom u igri i ukupnom ocjenom 79. Međutim, zahvaljujući dobrim nastupima u Europa ligi i plasmanu u drugu fazu natjecanja, dobio je i karticu s ukupnom ocjenom 84, što ga svrstava uz bok s Mandžukićem i Kramarićem. Sudeći prema komentarima, igrači FIFA-e razočarani su što je Rebić nakon onakve igre na Svjetskom prvenstvu dobio tako nisku ocjenu, ali kako kartica košta tek 700 novčića, mnogi je smatraju odličnom za nove igrače i početnu momčad.

Screenshot: FUThead

Mario Mandžukić

Treći hrvatski nogometaš s najviše lajkova je Mario Mandžukić, koji igra fenomenalnu sezonu u Juventusu. Njegova Ultimate Scream kartica s ukupnom ocjenom 85 donijela je Mandžukiću novi nadimak u FIFA-i 19 - Godžukić. Razlog tome je i ocjena od 90 za brzinu, što je bivšeg hrvatskog reprezentativca učinilo još boljim napadačem, a i dalje je apsolutna zvijer u skoku. Za nju će ipak trebati izdvojiti nešto više novčića, njih 156 tisuća. Bez obzira na cijenu, igrači ga u komentarima obožavaju. "Mandžukić s brzinom... to je zaista strašno"; "Upravo sam isprobao ovog boga i bog je. Ovaj bog zabija božanske golove i izgleda božanski na terenu. Volim ovog lika. Toliko je brz i ubojit ispred gola. Odličan je, 100% preporučujem", samo su neki od hvalospjeva. 

Screenshot: FUThead

Ivan Rakitić

Rakitić se našao na četvrtom mjesto po broju lajkova s originalnom karticom i ocjenom 87. Veznjak Barcelone i hrvatske reprezentacije nije dobio bolju ocjenu nego prošle godine iako je odigrao sjajnu sezonu i još bolje Svjetsko prvenstvo. Primijetili su to i igrači FIFA-e. No bez obzira na sve, Rakitića i dalje vole. Jedan je od najboljih veznjaka u igri, a svojim nastupima za Barcelonu osigurao si je i posebne kartice s nešto boljim ocjenama. Takve koštaju oko 67 tisuća novčića, dok je za originalnu potrebno izdvojiti oko 27 tisuća.

Screenshot: FUThead

Ivan Perišić 

Inter Milan se nije uspio plasirati u doigravanje Lige prvaka, ali će natjecanje nastaviti u Europa ligi. Kao i Ante Rebić, Ivan Perišić je iz tog razloga dobio novu karticu s ukupnom ocjenom 87 koja košta 200 tisuća novčića. Međutim, ona originalna s ocjenom 86 košta tek 17 tisuća. Perišić je imao odličnu sezonu, a kao i većina hrvatskih reprezentativaca u Rusiji, stekao je i brojne nove obožavatelje. Neki ga smatraju najboljim krilnim napadačem u FIFA-i u Serie A te jednim od najkompletnijih igrača u igri zahvaljujući visokim ocjenama za sve atribute. 

Screenshot: FUThead

Nakon prvih pet, slijede Mateo Kovačić, Domagoj Vida i Andrej Kramarić. Prosječna ocjena hrvatskih nogometaša u FIFA-i 19 u trenutku pisanja članka iznosila je 72 s 56 zlatnih kartica, 57 srebrnih te 31 brončanom. Usporedbe radi, svjetski prvaci Francuzi imaju prosječnu ocjenu 71.

Na to koliko su određene kartice nogometaša prikupile lajkova na FUTheadu, utječu i brojni drugi faktori, kao što su vrijeme kad je neka kartica izašla i koliko je dugo u igri, ali i popularnost samog nogometaša i kluba za koji igra. Ipak, bez obzira na to, očekivali smo sličan rezultat.
 

Pročitajte više