TKO SU SPLIĆANI KOJI SU PRETUČENI I SPALJENI U BEOGRADU? MMA borci, bivši robijaši...

Foto: Telegraf.rs

SVE je počelo u 16. minuti "večitog derbija" između Partizana i Zvezde kada je  grupa huligana na južnoj tribini stadiona zasula bakljama drugu skupinu navijača, onu brojniju, a potom su krenuli u napad. 
 
> GROBARI SE OGLASILI Otkrili tko su Hrvati koje su skinuli do gola, palili i brutalno premlatili
> Predsjednik Srbije o neredima u Beogradu: "I Hrvati će odgovarati"
 
Prva skupina koja je upala na jug uniformirana, u identičnim crno-bijelim majicama s kapuljačom, zahvaljujući početnom iznenađenju te naoružana bakljama i remenjem, potisnula je daleko brojnije pripadnike frakcije Alcatraz na tom dijelu stadiona. 
 
Međutim, nakon početnog iznenađenja uslijedio je protuudar napadnute skupine, a on je bio brutalan. Napadači su najprije stjerani uz ogradu tribine, a onda je uslijedilo iživljavanje. Divljački su pretučeni, neki su izbodeni noževima, opečeni su bakljama, skinuti su do gola i opljačkani. Uzeti su im dokumenti, satovi, sve što su imali kod sebe. Zatim su tako isprebijani i poniženi izbačeni na atletsku stazu gdje ih je preuzela srpska žandarmerija.
 

Srpski mediji tvrde kako je riječ o borbi za prevlast među navijačkim skupinama Partizana te da je u napadu jedne grupe navijača na drugu sudjelovalo između oko 80 huligana. U početku nije bilo jasno tko je napao koga, najprije se mislilo da su u pitanju dvije zaraćene frakcije Grobara, no kasnije se ispostavilo da je jedna od tih strana bila pojačana huliganima iz Hrvatske. I to ona koja izvukla deblji kraj.
 
Ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je informaciju da su i hrvatski državljani sudjelovali u neredima u Beogradu. Izgleda da ih je bilo šest, svi su iz Splita i kako saznajemo niti jedan od njih nije pripadnik niti jedne navijačke skupine. Tako da nije jasno što su uopće radili na stadionu.
 

Neki od njih dobro su poznata lica iz crne kronike. 
 
26-godišnji A.F., koji je prošao najgore (ima kontuziju glave, nagnječenje mozga i ozljedu šake i zadržan je u bolnici u Beogradu), prije nekoliko godina bio je u zatvoru jer je skupa s bratom pretukao vlasnika jednog restorana na Hvaru.
 
30-godišnji S.M. iz Klisa ''proslavio'' se kad je prije pet godina pobjegao iz zatvora u Šibeniku, gdje je bio na odsluženju troipolgodišnje zatvorske kazne zbog razbojstva. S.M. je na  slobodi  proveo samo desetak sati. Pripadnici splitske policije uhitili su ga iste večeri u klubu “Tropic” na Bačvicama, a u svojoj ćeliji u Šibeniku bio je već oko četiri sata ujutro istog dana. 
 
Njegov bijeg bio je filmski. Bio je privremeno pušten u pratnji pravosudnih policajaca na sprovod svojoj teti u Kaštelanskoj zagori. Međutim, očito je već pri podnošenju zahtjeva imao malo drukčije planove. Tijekom sprovoda umaknuo je pažnji čuvara, pobjegao s groblja i uskočio u automobil koji ga je čekao pokraj ceste. Njemu je u neredima u Beogradu slomljen nos.
 
 
D.T. i J.P. su splitski MMA borci, obojica bez značajnijih rezultata. J.P navodno nije ni bio na stadionu Partizana, ali je priveden jer je s preostalom ekipom zajedno prešao granicu pa ga srbijanskoj policiji nije bilo preteško locirati. Preostala dvojica Splićana koliko nam je poznato nepoznata su javnosti.
 
Svi su provedeni i već sutra ujutro trebali bi biti saslušani pred istražnim sucem u Beogradu.
 

Pročitajte više