Tomašević: Stadion u Kranjčevićevoj bit će jedan od najmodernijih u Europi

Ilustracija: Luka Stanzl/PIXSELL

GRADSKI stadion u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu kreće u rekonstrukciju, vjerojatno sljedeće godine, rekao je na konferenciji za medije gradonačelnik Tomislav Tomašević. Cijena će biti nešto ispod 20 milijuna eura. Kapacitet stadiona će se povećati kako bi se na njemu mogle igrati europske utakmice. 

"Smatramo da možemo početi s izgradnjom cijelo proljeće, što znači da bi mogao biti gotov do proljeća 2025. godine. Ostat će to gradski stadion koji će koristiti više klubova. Bit će ovo jedan od najmodernijih stadiona u Europi, trudili smo se da se uklopi u kvart. Kapacitet će se udvostručiti, bit će 12 tisuća ljudi jer će se dodati još dvije tribine kako bi se zadovoljili UEFA-ini standardi.

Uz njega će biti izgrađen i parking te novi gradski trg. Na krovu će biti velike solarne ploče od kojih će se stadion napajati energijom. Bit će energetski održiv i po tome bi trebao biti jedan od najmodernijih stadiona u Europi", rekao je Tomašević na presici.

Spomenuo je i rekonstrukciju Maksimira

"Maksimir je tema koja je prožvakana. Svi žele da ostane stadion na Maksimiru. Ne mislimo ići u daljnju rekonstrukciju stadiona koji je jedan od najružnijih u Europi. Bolje je srušiti postojeći i izgraditi novi. Pregovori za obnovu Maksimira idu u dobrom smjeru.

Želimo napraviti dobro idejno rješenje kakva će biti financijska konstrukcija. Grad je spreman dati zemljište u koncesiju, ali neće ulagati novac iz kase. Do kraja mog mandata će se dogovoriti izgradnja novog Maksimira, a rekonstrukcija Kranjčevićeve je prvi korak u tome", rekao je zagrebački gradonačelnik.

Pročitajte više