Tomečak amenovao Dinamovo finale Kupa

DINAMO je izborio finale Kupa. Modri su slavili u Koprivnici svladali Slaven s 1:0 i tako s ukupno 5:1 prošli u finale gdje ih čeka Varaždin. Jedini strijelac danas bio je Tomečak u 86. minuti.

Slavenovu agresivnost Dinamo je uz nešto manje problema iskontrolirao od prve minute. Modri su težište igre znalački postavili između dva šesnaesterca, čekajući prigodu preko nekog iz terceta jedinih istinskih ofenzivaca (Šitum, Beqiraj, Ibanez).

Baš je omaleni Argentinac prvi priprijetio Koprivničancima - u petoj je minuti probio desnu stranu Slavenove obrane i ubacio u sredinu, ali Nurković je to lakoćom pokupio. Desetak minuta kasnije Dinamova obrana je izigrana, Benko je u situaciji jedan na jedan s Kelavom iščeprkao loptu, ali mu je pobjegla u aut. U idućem napadu Domagoj Vučkov navukao je na sebe bijes četiri tisuće domaćih navijača. Žuti karton dao je Kokaloviću za faul nad Badeljom (nešto kasnije je požutio i Maras), a domaćine je razljutio veliki broj "ničijih" prekršaja, koji je uglavnom odlazio na Dinamovu stranu. Oba slobodnjaka Ibaneza

Gotovo je nevjerojatno što su u 20. minuti promašili domaćini - Tomislav Bušić je na pet metara promašio loptu, ona se odbila do Gorana Mujanovića, koji iz još veće blizine ne uspijeva matirati već svladanog Kelavu. U minutama bez pravih šansi sva uzbuđenja odnosila su se na odluke Vučkova, koji je dobrano iziritirao Koprivničance. Modri, tj. zlatni, do kraja poluvremena umrtvili su igru, pa se Slaven uglavnom oslanjao na pojedinačne akcije svojih igrača. Jednu takvu vidjeli smo u 36. minuti, ali Kelava je bio spreman na Mujanovićev pokušaj s ruba šesnaesterca u bliži kut, a Dinamo je zadržao tri gola viška s kojima je stigao u Podravinu.

Ferenčina i Halilhodžić nisu ništa mijenjali tijekom poluvremena, ali je indisponiranost Bušića natjerala Slavenova trenera da ga zamijeni Jurakićem. Ovaj je na terenu proveo svega nekoliko minuta, dok ga zbog ozljede nije zamijenio nekadašnji Dinamovac Havojić. Odgovorio je na to Vaha Tomečakom, koji je u prvoj akciji ispremiješao obranu domaćih i zavrnuo u sredinu, gdje kasni Beqiraj.


Nedugo potom Bagarić diže publiku na noge tunelom Cufreu, ali po već prokušanom receptu, napravljeni višak na krilu domaći igrači nisu uspjeli materijalizirati. Odličnu prigodu da unese bilo kakvu neizvjesnost Slaven je imao u 67. minuti. Mujanović je na desnoj strani ušao u šesnaesterac i servirao idealnu povratnu loptu, ali nije stigao Benko. U 70. minuti u poziciji idealnoj za ljevaka Slaven je dobio faul, loptu je namjestio Davor Bagarić, ali samo su centimetri dijelili domaću desetku od pogotka (lopta je pogodila vanjski dio mreže).

U idućim minutama ni Kelava ni Nurković nisu imali previše posla, Dinamo je čuvao nulu, a kako je vrijeme odmicalo, fizički pad sve se više osjetio u igri Slavena, što su Modri naplatili u 86. minuti, kada je Ibanez prodor po lijevoj strani na drugoj vratnici sačekao Tomečak i uz malo sreće poentirao.

Belupo je bio bolja momčad, Ferenčina je hrabro krenuo s tri napadača (Mujanović, Bušić, Benko) te Vojnovićem u ulozi polušpice, ali nagradu za hrabri pristup Koprivničanci nisu vidjeli, niti u vidu Pirove pobjede.



Slaven Belupo:
Nurković,, Kokalović, Rogulj, Vojnović, Bagarić, Benko, Purić, Mujanović, Milardović, Maras, Bušić

Dinamo: Kelava, Ibanez, Mesarić, Calello, Ademi, Tonel, Badelj, Šitum, Beqiraj, Bišćan, Cufre

Pročitajte više