Tomislav Bušić: U hrvatskoj ligi dosegnuo sam maksimum, želim krenuti dalje

PUNO se prijašnjih godina pisalo o Tomislavu Bušiću, a njegovo ime pratile su usklične rečenice tipa; "golgeter kakvog Bijeli odavno nisu imali" ili "Strijelac bez premca!".

Gdje je danas Tomislav Bušić i kako je tekao njegov put sazrijevanja proteklih godina, saznali smo u telefonskom intervju za Index.

"U prvoj sezoni igrao sam bez opterećenja i postigao 11 golova. Sva vrata počela su mi se otvarati, znate kako je to. Postao sam zvijezda pa je odmah bilo teže igrati i motivirati se. Drugu sezonu počeo sam sa četiri pogotka, a onda sam se ozlijedio. Pola godine nisam dotakao loptu i sigurno je da je to ostavilo traga ne meni. Dugo mi je trebalo da dođem sebi." - ispričao je Bušić.

U posljednje vrijeme svjedoci smo svojevrsnog povratka Tomislava Bušića, koji je čini se opet na pravom putu.

"Nedavno mi je opet krenulo. Povratak nakon ozlijede možda je predugo trajao, navijači to nisu shvaćali, ali njihovi zvižduci sigurno su me potakli da se potrudim još i više. Dao sam četiri pogotka i onda opet ozlijedio ligamente koljena. Nadam se doduše da ću krenuti spreman na pripreme." - nastavlja Bušić.

Posljednjih se dana Bušića, koji ima još dvije i pol godine ugovora s Hajdukom, povezuje s mogućim transferima u nizozemske klubove Willem II i Vitesse. Ponukani time, upitali smo ga smatra li pametnim odlazak relativno anonimnog igrača u inozemstvo, u situaciji kada Hajduk tako dobro gura u prvenstvu pod Vulićevom paskom, koji pak naizgled forsira buket mladih igrača.

"Tri godine igram u prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi i iskusio sam i dobre i loše strane tog natjecanja. Smatram da u hrvatskoj ligi ne mogu više napredovati i ukoliko dođe ponuda ovih klubova sigurno napuštam Hajduk. Nizozemska liga idealna je za mladog napadača kao ja. Većina klubova nizozemske lige igra u sustavu sličnom 4 - 3 -3 i postiže mnogo golova na utakmicama pa je gotovo nemoguće mladom napadaču ne stasati." - rekao je mladi napadač Hajduka.

Tomislav ne želi izdvojiti jednog Hajdukovog nogometaša kao glavnog ili najboljeg, već naglašava da je Hajduk gotovo poput Borga, čija je snaga samo kolektiv. Ipak, kaže ne može zanemariti zasluge Mladena Bartolovića, koji je po njemu "prvi među jednakima".

"Bartolovićeva statistika govori sama za sebe. Sa sedam golova i isto toliko asistencija pri vrhu je popisa najboljih igrača ove jeseni. Pun ga je teren, kreće se nevjerojatno i svakako je svojevrsni gušt igrati s njime.

Napadač mlade hrvatske reprezentacije, koji je bio shrvan sukobom Ladića i Hajduka, jer mu je reprezentacija kako "veli" svetinja, oduševljen je nedavnim napisima o povratku velikih imena poput Tudora, Leke i Pletikose u Hajduk.

"To bi bilo fantastično, jer bi napokon mogli pružiti Torcidi ono što zaista zaslužuje, a to je jaki Hajduk koji "brodi" Ligom prvaka. Mladi igrači brže bi stasali, a tribine bi bile pune do zadnjeg mjesta." - drži Bušić.

Iza trenera Vulića nevjerojatni su rezultati u prvenstvu, obara rekord za rekordom, a što je najbolje, ne namjerava stati.

"Istina je, trener Vulić vrhunski je trener. Svaki trening s njime novo je iskustvo. Najgore je kada su treninzi dosadni i monotoni, a to ovdje nikako nije slučaj. Smatram da Hajduk s Vulićem može mnogo toga postići." - pohvalno se izrazio o svom treneru napadač "majstora s mora".

Za kraj Bušić je prokomentirao Antu Rukavinu, kome usput rečeno želi sve najbolje, i napadača Rijeke Ahmada Sharbinija, koji je par godina u nizu među prvim strijelcima HNL-a, ali je gurnut među anonimce.

"Ante Rukavina je vrlo talentiran mladi igrač, koji može puno toga napraviti u karijeri. Mislim da su za slučaj Sharbini krivi isključivo novinari. Nevjerojatno je da se o tako kvalitetnom mladom napadaču ne napiše ni stupac, dok se o drugima pišu bajke." - zaključio je Tomislav Bušić.

Vedran Buble

Pročitajte više