DINAMO

Tonel: U Dinamovoj školi uče djecu da ne slave golove, rade s njima na taktici

TONEL, jedan od najomiljenijih stranaca koji su ikad igrali u Maksimiru i sjajan stoper, za portugalski Record prisjetio se utakmica Dinama i Real Madrida u Ligi prvaka 2011. godine.

"Hrvate je zanimalo kakav je Cristiano Ronaldo. Željeli su znati sve o njemu, a ja sam igrao s njim u reprezentaciji pa sam im mogao reći kakav je. Smiren i normalan", rekao je Tonel. 

Pitanje o viceprvacima

Portugalce je posebno zanimalo je li prepoznao razinu talenta kojom je reprezentacija aktualnih viceprvaka raspolagala kad je igrao u Hrvatskoj.

"Već su imali sve uvjete za rad na najvišoj razini. Moj sin je išao u Dinamovu školu i trener mi je rekao da uživa. On i ostali dječaci nisu slavili golove, Dinamo ih od najmanjih uzrasta priprema za budućnost. Jako rano se počinje raditi na taktici", rekao je Tonel pa dodao:

"U mojoj posljednjoj sezoni Tin Jedvaj je bio junior, ali već se vidjelo da ima ogroman potencijal. Nekoliko igrača koji su igrali ono finale u Rusiji su bili igrači s kojima sam i ja igrao u Dinamu."

Otjerao ga Čačić

Podsjetimo, Tonel je u dvije sezone od 2010. do 2013. odigrao 85 utakmica za Dinamo čiji su ga navijači ocijenili jednim od najkorektnijih i najprofesionalnijih nogometaša ikada.

Dinamo je napustio jer ga je tadašnji trener Ante Čačić, bivši hrvatski izbornik, otpisao i premjestio među juniore, a umjesto njega uveo Antu Puljića iz Lokomotive.

 

 

 

Pročitajte više