Toplak o Hajdukovom veznjaku: Od 24 sata u danu, s njim morate razgovarati 25

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

STRUČNI sukomentator Max Sport televizije Samir Toplak najavio je utakmicu Hajduka i Osijeka u hrvatskom prvenstvu. Toplak se, između ostalog, osvrnuo na Anthonyja Kalika, veznjaka kojeg je trenirao u Gorici i koji je u Hajduk stigao prije nešto više od godinu dana, no nije ispunio očekivanja navijača.

"Kalik je poseban igrač, od 24 sata u danu, s njim morate razgovarati 25 sati. On je drugačiji, kao neki slikar, umjetnik koji je u svom svijetu. U Gorici sam ga pokušao uvjeriti da ne ide u Hajduk, rekao sam mu da je na top razini, no on je odlučio da želi transfer. Njemu morate pričom pomoći da se uklopi u sastav. Na treningu sam ga do srijede htio potjerati nogom u guzicu. No kad bi došla utakmica, on bi bio sjajan, lider i borac na terenu", objasnio je Toplak.

Kalik se u kolovozu prošle godine vratio u Hajduk za 300 tisuća eura. U Gorici je bio u vrlo dobroj formi i igrač bez kojeg nije bilo moguće zamisliti početni sastav. Kalik je prelaskom u Hajduk izgubio na minutaži, imao je problema s ozljedama te zabio samo jedan gol u 17 nastupa u prošloj i ovoj sezoni.

 

Pročitajte više