Toplak o Livajinom penalu: Previše je uloženo u Hajduk da bi se netko tako zezao

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

LOKOMOTIVA je u 27. kolu SuperSport HNL-a pobijedila Hajduk 2:1 golovima Roberta Mudražije u 26. i 60. minuti. Hajduk je od 24. minute igrao s igračem manje nakon što je Dino Mikanović dobio dva žuta kartona. Marko Livaja je par minuta prije drugog gola Lokomotive promašio penal, a u 96. minuti ublažio je poraz domaćina krasnim golom škaricama.

Livaja je penal izveo panenkom, a taj je udarac zaustavio Nikola Čavlina, koji je loptu preusmjerio u vratnicu i tako spasio svoju momčad u ključnom trenutku. Livajin penal je za MaxSport komentirao Samir Toplak.

"To je bio trenutak kad se Hajduk mogao vratiti u igru, na krilima euforije napravio bi pritisak i možda okrenuo. Ključni trenutak, totalna nonšalancija i nedisciplina. Može se taj igrač zvati ne znam kako, ali sve dobro napravljeno palo je u vodu i puno toga sad je upitno", rekao je pa dodao:

"Koliko je puta Livaja bio na štitu, ali to nije bio trenutak za takvo što. Preozbiljna je situacija, to nije drugo, treće kolo. Nije beznačajna situacija, nego utakmica za naslov prvaka. Uloženo je jako puno u ovu momčad, ljudi dolaze na utakmicu da bi se netko zezao na taj način. To je ozbiljan posao. Bez obzira na to što je 100 puta prije zabio vrhunske golove i napravio vrhunske poteze, svi se tu slažemo, određena ozbiljnost i disciplina moraju se poštovati. Nitko ne smije biti iznad momčadi."

Pročitajte više