Topuria razornom serijom udaraca šokirao Volkanovskog i postao UFC-ov prvak

Foto: Profimedia

DVA JAKA udarca u tijelo, a onda snažan udarac šakom u glavu uputio je Ilia Topuria i šokirao Alexandera Volkanovskog, dosad neporaženog UFC-ovog prvaka perolake kategorije, te preuzeo od njega pojas. Bila je ovo šesta obrana titule za Volkanovskog i njegov prvi poraz u karijeri u toj kategoriji.

Volkanovski je bio na 13:0 u mečevima perolake kategorije održanim pod okriljem UFC-a. Topuria je u svojem sedmom ulasku u borbu dobio priliku za titulu i sedmom uzastopnom pobjedom i postao prvak. Meč je održan u sklopu UFC-ovog eventa 298 u Anaheimu, gdje je bio i glavna borba večeri.

Volkanovski je svoje jedine poraze upisao prošle godine kad je protiv Islama Mahačeva napadao pojas lake kategorije, njegova dominacija u perolakoj dosad nije bila uzdrmana. Sve do serije udaraca u drugoj rundi današnje borbe kad je Topuria iskoristio trenutak i postao prvak.

Bez prevelikog rizika, a onda napad koji je sve riješio

Prva runda nije ponudila puno uzbuđenja iako je Australac makedonskih korijena pokušao uzdrmati protivnika s nekoliko visokih udaraca nogom. Topuria je odgovarao low kickovima i boksačkim kombinacijama i pritiskao, ali bez prave prilike za ono što će uslijediti u nastavku meča.

Bez previše rizika otvorena je i druga runda, sve do trenutka kad je španjolsko-gruzijski borac prepoznao trenutak, napao i uputio dva udarca u tijelo Volkanovskog, a onda i naciljao njegovu bradu desnim krošeom. Prvak je pao i koju sekundu kasnije izgubio titulu.

Bio je ovo ukupno četvrti poraz Volkanovskog u 30. borbi karijere. Topuria je na savršenih 15:0.

Pročitajte više