Torcida kamenovana na povratku kroz Konjic: Teže ozlijeđeni Splićanin stabilno

JUTRO je donijelo mir na sarajevske ulice nakon burne večeri u kojoj su navijači Hajduka i Željezničara izazvali nerede na i oko stadiona Grbavica.

> Opasne optužbe iz Želje: Huligani su politički instruirani!

> "Kao da je opet `92." Huligani "zapalili" Sarajevo, Splićanin u teškom stanju

> Izvještaj iz Sarajeva: Bila je ovo prava ratna zona! Torcidaši pred Manijacima skakali u Miljacku

U neredima je ozlijeđen veći broj osoba, među kojima i jedan policajac, a pomoć liječnika u bolnici dobilo je ukupno 10 osoba. Uništeno je 14 automobila, od kojih je devet s hrvatskim registracijama i pet s BiH registarskim oznakama.
 
"Iz nereda smo primili deset pacijenata, svi su obrađeni, a devet ih je pušteno. Zadržan je jedan, onaj iz Splita koji je noćas imao operaciju glave. Probudio se, svjestan je i komunikativan i zasad potpuno stabilan. Ostat će još u bolnici. Imao je ozljedu glave i operativni zahvat. Radilo se o dosta kompliciranoj frakturi kostiju lubanje. Iskreno se nadamo da će sretno otići kući. Posljednjeg pacijenta primili ujutro u 5 sati", rekla je Biljana Jandrić, glasnogovornica Kliničkog centra Sveučilišta u Sarajevu. Doznajemo kako je teže ozlijeđeni navijač Hajduka Splićanin Marin Burić.

Neredi sinoć nisu završili na ulicama Sarajeva, manji incident dogodio se kasnije u Konjicu.

Sportsport.ba piše kako je Torcidu na putu za Split napala nepoznata skupina prilikom prolaska kroz Konjic. Kamenovana je cijela kolona autobusa, kombija i automobila kojima su hrvatski navijači stigli pred Sarajevo. Vozila se nisu zaustavljala već su nastavila svoj put prema odredištu.

U Sarajevu je privedeno oko 50 osoba, a MUP BiH će uputiti službeni zahtjev MUP-u Hrvatske kako bi se procesuirali državljani Hrvatske koji su sudjelovali u neredima.

Pročitajte više