Torcida podigla transparent odsječene Marićeve glave i hrpu poruka o VAR-u

Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL

HAJDUK je na domaćem terenu pobijedio Istru 1:0 u utakmici 25. kola SuperSport HNL-a. Pobjedonosni pogodak postigao je Filip Krovinović na startu drugog poluvremena, u 48. minuti, a Istra je od 84. minute igrala s igračem manje nakon što je njihov kapetan Slavko Blagojević zaradio dva žuta kartona u manje od pet sekundi, prvo zbog prekršaja, a potom zbog napucavanja lopte.

Cijeli protekli tjedan medijski prostor bio je bombardiran snimkama iz VAR sobe koje su procurile u javnost, a sam Hajduk je objavio situacije s utakmice protiv Varaždina (1:1) igrane prošle nedjelje. Bilo je za očekivati da će navijači Hajduka, prije svih Torcida, uputiti poruku s tribina, a to se i dogodilo.

Prvo hrpa manjih poruka pa nakon toga glavna

Za vrijeme drugog poluvremena, Torcida je prvo dignula na tribini veliki broj manjih poruka među koje su sadržavale skraćenicu VAR istaknute crvenom bojom. Neke od poruka su bile: "LIHVARI", "VAP ŠU VARI", "KAKO VARIMO U PIČ.. MATERINU", NA VARIVO I STOBREČ", "VAR JE U BOLU, A BOL JE NA BRAČU", "DABOGDA VAN DICA NE DOBILA VARIČELE", "ZAVARAVANJE JAVNOSTI", "RENESANSA U VARAŽDINU" i "NE VARAJ ME".

Osim tih poruka koje su sadržavale "VAR", vidljive su bile još "MA ODITE SVI U KUR..", "MALO JAČI TOUCH" i "NEMATE RAZLOGA VJEROVATI". Vidljiva je bila i zastava s glavom Brune Marića koja je dignula veliku buku proteklih dana. Radi se o jezivom transparentu s likom odsječene glave Brune Marića koju netko drži u ruci i krvavim natpisom "nema milosti".

Foto: Index

Kada je Torcida spustila gore navedene poruke, podignuli su i novu, veću i vrlo jasnu poruku vjerojatno sudačkoj organizaciji i HNS-u. Na njoj je pisalo: "KANALIZACIJSKI SUSTAV JE VEĆ PREPUN ŠTAKORA. JEDINO RJEŠENJE - TOTALNA DERATIZACIJA!".

Foto: Index

 

Pročitajte više