Torcida obojala Poljud: Rezultat je trend, ideal je vječan

Foto: Index 

"IMA jedna duga cesta, ima jedno obećanje...", zagrmio je poljudski sjever u prvoj sekundi derbija i transparentom "Rezultat je trend, ideal je vječan" poručio da ne odustaje od Hajduka koliko god on beznadno izgledao na travnjaku. Danas je Hajduk konačno izgledao - hajdučki i pobijedio Dinamo na Poljudu nakon dvije i pol godine.

U isto vrijeme, u utrobi Poljuda, još je trajala sjednica Nadzornog odbora kluba.

U Splitu je svanuo krasan, gotovo ljetni dan, ali na drugom katu Poljuda sunce nije podignulo raspoloženje. Pomogao je, doduše, angažman Burićevih igrača na terenu kojim su spriječili daljnje potrese u klubu.

Uoči derbija počela je redovna, ali zapravo krizna sjednica Nadzornog odbora. Ne bismo pogriješili da je okarakteriziramo i kao alibi sjednicu, jer jasno je da klub nema spremnu alternativu za Gorana Vučevića koji je ponudio mandat na raspolaganje. Nakon pobjede, projurio je kraj novinara i prkosno gestikulirao. Kako doznajemo, sjednica NO-a nastavit će se kroz dva tjedna. Vučević, drugim riječima, nije siguran.

Dan uoči derbija na Poljudu su osvanule poruke kojima se tražilo upravo to - odlazak uprave. Torcida se ogradila i na utakmici pokazala da (još uvijek) korača "dugom cestom" i stoji iza klupske politike koja se temelji na financijskoj konsolidaciji, a ne na kratkoročnom rezultatu.

Tijekom derbija Torcida je imala i poruke za Bad Blue Boyse, koji od kolovoza 2014. nisu bili ovako brojni na derbiju. Njih 300-tinjak na jugu razdvojio je kordom interventne policije, na "mamićevce" i "antimamićevce".


"Crna ili platna lista dokaz je da je vaša politika ista, sami ste sebe doveli do kraja a sada opet Mamiću ližete jaja", poručila im je Torcida sa sjevera, no ona brojnija skupina navijača Plavih kasnije im se pridružila u skandiranju "Mamiću cigane".

 
Nažalost, zagrijavanje za derbi nije prošlo bez žestokih obračuna. U Splitu je zapaljen automobil s navijačima iz Zagreba, dok su se frakcije Boysa sukobile na autocesti.

Slike užasa ostale su ipak samo na ulici. Nešto više od 12 tisuća gledatelja na Poljudu stvorili su i više no ugodnu atmosferu, konačno i u suradnji s igračima na travnjaku koje su ispratili zasluženim pljeskom i bakljadom. Dimnim bombama na samom kraju prošarali su nebo i poručili: "Boje su u nama". 



 

Pročitajte više