Toronto pobijedio u Miamiju, Warriorsi napokon izgubili bez Curryja

Foto: Getty Images / Guliver Image

KOŠARKAŠI Toronto Raptorsa pobijedili su Miami Heat u gostima 95:91 u poveli 2:1 u polufinalnoj seriji doigravanja istočne konferencije, a Portland Trailblazersi kod kuće su svladali aktualnog prvaka Golden State Warriorse 120:108 i smanjili na 2:1 u polufinalu zapadne konferencije.

Tri puna tjedna zapitkivali su se NBA obožavatelji kad će Warriorsi prvi put kiksati bez Curryja, a odgovor su dobili u subotu uvečer. Damian Lillard bio je nezaustavljiv s 40 ubačenih koševa, a Al-Farouq Aminut odigrao je utakmicu karijere za Portland koji se pobjedom vratio na 2:1 u seriji.



Blazersi su zabili 46,5 posto svojih šuteva uključujući 17 od 30 pokušaja iza linije za tricu. Sredinom druge četvrtine počeli su stvarati razliku, a da ona bude nedostižna Ratnicima do kraja utakmice, pobrinuo se sjajni Lillard koji je odigrao utakmicu karijere u doigravanju ubacivši osam trica i prvi je igrač Portlanda nakon Arvydasa Sabonisa 1996. koji je četiri utakmice doigravanja zaredom imao više od 25 koševa.

Lowry se vratio u formu u Miamiju

Miami je stao nakon uvodnog iznenađenja u Torontu i izgubio svoju drugu uzastopnu utakmicu, prvu kod kuće, te sad gubi 2:1 u seriji protiv Raptorsa. Kyle Lowry napokon je proigrao u ovoj seriji doigravanja i s 33 koša donio važnu pobjedu Kanađanima. Lowry je do poluvremena zabio 29 koševa, baš kao i Dwayne Wade (ukupno 38) za Miami, ali iskusniji veteran Heata morao je na koncu ipak stisnuti ruku mlađem Lowryju.

"Bilo je samo pitanje vremena kad ću proraditi," rekao je Lowry nakon pobjede Toronta 95:91.

Pročitajte više