Toronto Raptors: Ukić ima čudan šut, morat ćemo na tome poraditi

U KAMPU NBA momčadi Toronto Raptorsa novo pojačanje, hrvatski košarkaš Roko Leni Ukić, je prilično zanimljiva tema. Smatraju ga iznimno talentiranim igračem, ali...

Pravu polemiku je izazvao šut hrvatskog košarkaša koji iznenađuje mnoge trenere u Torontu. Gord Herbert, nekadašnji kanadski izbornik koji je dugi niz godina radio i u Europi, a sada je pomoćni trener u Torontu, je rekao:

"Morat ćemo mnogo raditi s Ukićem oko njegovog šuta. Ne mogu reći kako sam razočaran njegovim šutem, ali me čudi što nema taj plus jer je radio kod mnogih dobrih trenera u Španjolskoj i Italiji. Isto tako, rođen je u Hrvatskoj, u Splitu, a ta zemlja je uvijek bila puna kvalitetnih šutera. To podneblje je takvo, ali on je drugačiji", rekao je Herbert i nastavio:

"Problem je što stalno izvlači šut od dolje", dodao je Herbert, ali želio je jednu stvar zaključiti:

"Ukić je predivan dečko. S velikim žarom sluša, uči i želi naučiti. On ima sjajni košarkaški instinkt, razumije igru i u tom pogledu nema nikakvih problema. No, sa šutom ćemo očigledno morati raditi. I samo raditi."

I sam Ukić je pričao o tom svom problemu u košarkaškoj izvedbi.

"Moj problem je što nisam stalan u tome. Postoje utakmice gdje sam briljantan, ali vrlo brzo dođu utakmice gdje ne mogu pogoditi ništa. Nisam igrač koji će imati šut po utakmici 10-15, ali moram raditi da otvorene šuteve pogodim. To se ne smije promašivati", rekao je Ukić i dodao:

"Vrlo brzo sam bio priključen profesionalnim momčadima i nisam imao vremena raditi prisnije na tome. U Europi se mnogo toga podređivalo fizičkom jačanju i taktici. Jednostavno nisam imao vremena raditi individualno na tome. Nadam se kako će Toronto promijeniti taj moj segment na bolje."

M.Š./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više