TOTALNI KAOS U MARSEILLEU Rusi jurišaju na Engleze, nemoćna policija baca suzavac

Foto: Twitter

NEREDI u Marseilleu prije večerašnje (21 sat) utakmice Engleske i Rusije, u kojima engleski navijači stradavaju pod naletima udruženih ruskih i francuskih huligana, izmiču kontroli francuske policije, koja zbog nedovoljne brojnosti, točnije suočena s tisućama ratobornih navijača, pribjegava "prekomjernom granatiranju" suzavcem.

> UZNEMIRUJUĆE SNIMKE Ruski huligani iživljavaju se nad onesviještenim Englezima

Iako "ideološki" suprotstavljeni, navijači Olympiquea, koji se već par dana sukobljavaju s Englezima u njihovom gradu, udružili su se Rusima, željnima dokazivanja onog što je odavno poznato, da su naslijedili Engleze na europskom huliganskom tronu.
Dok su Englezi prošlih dana vodili glavnu riječ u Marseilleu, danas su Rusi zaveli strahovladu u francuskoj luci, iako ih je i dalje manje od suparnika. Mlate Engleze, otimaju im zastave i s tim se hvale na društvenim mrežama.
 
U tome im pomaže prilično kaotična sigurnosna situacija u Francuskoj i policija čija se povećana brojnost traži u cijeloj zemlji zbog osiguranja Eura i borbe s terorističkom prijetnjom, pa ih nema dovoljno za huliganski troboj u Marseilleu. Ipak, čini se da procjena francuskih službi nije bila dovoljno dobra, jer čim su izvučene skupine, znalo se da je lučki grad itekako izgledna bojišnica. 
To se i dogodilo, jer upravo u luci, gdje su se okupili engleski navijači, ali većina njih bez želje za izazivanjem nereda, sa svih strana na njih su navalili Rusi. Policija je reagirala kako smo naveli, suzavcem. 

Nakon prepada svega par desetaka ruskih huligana na rivu, gdje su tisuće engleskih navijača pile i izležavale se na suncu, Rusi su se okuražili i napali neusporedivo brojnije Engleze, među kojima gotovo da nema huligana.

Zato im je trebalo vremena da se pregrupiraju i krenu na očito daleko bolje organizirane Ruse, jer kao što se vidi na ovoj snimci, Englezi se nisu usudili napasti Ruse u ulici u koju su pobjegli nakon prepada, iako ih ima puno više:

Pročitajte više