Totalni raspad srpskog vaterpola: Reprezentaciju napustili svi koji nešto vrijede

NAKON što je vratar Denis Šefik rekao zbogom reprezentaciji, sada su to učinili najbolji srpski vaterpolist Aleksandar Šapić te Aleksandar Čirić.

Najnovijim odlascima srpskih vaterpolo reprezentativaca praktički je došlo do raspada srpske vaterpolo reprezentacije. Iako izbornik Vanja Udovičić tvrdi da se ništa spektakularno nije dogodilo, činjenica je da svi oni, koji nešto vrijede, više za Srbiju ne žele igrati.

Nakon Vujasinovića, Savića i Šefika, od reprezentacije su se oprostila dva ponajbolja srpska igrača Aleksandar Šapić te Aleksandar Ćirić.

Na press konferenciji Vaterpolskog saveza Srbije oštro je istupio upravo Ćirić koji je otvoreno napao Dejana Udovičića, izbornika reprezentacije i trenera beogradskog Partizana, trenutno najjačeg srpskog vaterpolskog kluba. Napao je i Nenada Manojlovića, direktora Saveza, kojega je optužio da nije napravio ništa za promociju sporta i izgradnju infrastrukture. Istaknuo je da je Hrvatska izgradila tri nova bazena nakon što je osvojila svjetski naslov, a da su Crnogorci također uložili u izgradnju infrastrukture dok se u Srbiji, ne radi gotovo ništa.

Udovičića kritiziraju da svojim položajem trenera u klubu i reprezentaciji, zapravo tjera igrače da igraju za Partizan. Također, optužuju ga da je i kriv za obračune unutar reprezentacije na Olimpijskim igrama.

"Gojko i Dušan Pijetlović su prešli u Partizan samo zato da bi mogli igrati za reprezentaciju. To isto vrijedi i za Nikolu Rađena. To je javno i bio rekao Filip Filipović, a tada ga je suspendirao Dejan Udovičić te nije igrao protiv Mladosti u Ligi prvaka prošle godine. Sve je otišlo predaleko. Udovičić je uveo amaterizam u vaterpolo, što je nevjerojatno ", rekao je Aleksandar Čirić.

Šapić nije htio govoriti o razlozima povlačenja, iako je jasno da je razlog stanje u reprezentaciji i vizija buduće reprezentacije.

"Ne povlačim se niti zbog umora, niti zbog nedostatka motivacije, niti starosti. O razlozima ne želim pričati", rekao je jedan Aleksandar Šapić.

Podsjetimo, Denis Šefik, jedan od najboljih svjetskih vratara je početkom rujna rekao da više neće nastupati za Srbiju dok je reprezentaciji na čelu Dejan Udovičić. On je izbornika napao zbog toga što ga je maknuo s gola nakon utakmice s Hrvatskom na Olimpijskim igrama u Pekingu. Najavio je i mogućnost da u budućnosti brani za Crnu Goru.

Ostavku će ponuditi i predsjednik Vaterpolskog saveza Srbije, Velibor Sovrović.

"Otišli su Ćirić, Šapić, Ikodinović, Šefik, Vujasinović i Savić. Otišla je cijela generacija te je to i moja osobna odgovornost", zaključuje Sovrović.

Sam izbornik Dejan Udovičić nije previše uzbuđen zbog svega što se događa.

"Moji su planovi pomladiti reprezentaciju te sam to i njima rekao. To nam sve ne remeti planove, a cilj je dobar rezultat na Olimpijskim igrama u Londonu", rekao je srpski izbornik.

M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više