LIGE PETICE

Tottenham je i dalje u padu, ali Mourinho je siguran da će ga se pamtiti po dobrome

Foto: ©2021 Laszlo Balogh/Guliver/AP.

TOTTENHAM je sredinom prosinca bio vodeća momčad Premier lige. Jose Mourinho uživao je u pogledu s vrha ljestvice i povjerenje sjevernog dijela Londona koji se nadao da je sezona 2020/2021. ona u kojoj će klub prvi put nakon 1961. dosanjati naslov engleskih prvaka.

Otprilike dva mjeseca kasnije Tottenham ne sanja, a Mourinho više nije tako poseban, već među vodećima u ponudama kladionice kad se priča o tome koji bi menadžer u Premier ligi prvi mogao napustiti klupu.

Razloga za takva nagađanja ima više, a Mourinhu nikako ne pomaže činjenica da je u 50 kola s Tottenhamom osvojio tek 81 bod. Nikad i nigdje nije slabije startao. 

Zaostatak za vodećim Manchester Cityjem, od kojeg ima utakmicu manje, sad iznosi 23 boda, a peti ligaški poraz u posljednjih šest utakmica samo je pojačao priče o njegovu odlasku. Mourinha kao da se ne tiču.

"Želio bih znati kojem treneru je nebo uvijek plavo i nikad oblačno. Možda samo onom koji vodi dominantni klub u ligi. To samo pokazuje kako je moja karijera prekrasna. Deprimira li me ovo? Ne. Smatram to izazovom i motiviraniji sam no ikad", rekao je Mourinho pa nastavio monolog pred novinarima:

"Nikad nisam osjetio što treneri osjećaju kad su rezultati loši. Tada su usamljeni. Obično je to tako. Ovdje to nikad nisam osjetio. Tu ne samo da osjećam poštovanje već i podršku. Svi smo u istome čamcu. Nitko nije sretan, ali nitko nije niti depresivan. Osjećam pozitivu. Možda je to vama čudno nakon toliko poraza, no tako je."

Dodao je Mourinho i da se nada prekidu serije u kojoj mu se momčad nalazi. Potom je samouvjereno zaključio:

"Uvjeren sam da ću u Tottenhamovu povijest ući zbog dobrih, a ne loših stvari."

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više