Katalinić o Mamićevim Pakistancima: Bio sam samo veza, nisam imao korist

LEGENDARNI Kate bio je veza između Zdravka Mamića i braće Kashmiri, nogometnih menadžera koji su očigledno sudjelovali u transferu Eduarda da Silve u londonski Arsenal. I to sudjelovali s 50 postotnim udjelom u menadžerskoj proviziji.

"Bio sam samo kontakt, došli su do mene preko svoje agencije jer oni su me prodali u Englesku svojevremeno. Tada je posao vodio drugi šef, ali on je sada u penziji. Ne znam ništa dalje o tom slučaju, samo sam ih spojio s Mamićem i to je bilo to. Nisam od toga imao nikakve koristi", rekao je Indexu Ivan Katalinić, koji je igrao za Southampton.

Nije mogao reći ništa o radnim navikama Kashmirija jer ih ne poznaje. Pakistance je u fokus ubacio Zdravko Mamić na jučerašnjoj presici. 

Kada je Eduardo da Silva otkazao punomoć Mariju Mamiću, prestao je i priljev novčanih rata na njegov račun. Mamić nije mogao isplatiti Kashmirije, koji mu na vrata šalju gorile iz srpskog i bosanskog podzemlja, ispovjedio je jučer Zdravko Mamić.

Kashimiriju su, tvrdi on, sudjelovali u poslu na zahtjev Arsenala. Mamić nije želio pokvariti posao stoljeća i pristao je. Sve je teklo glatko, dok Dudu nije zaboravio na rikverc.

Tko je Faisal Kashmiri?

Jedan od braće, Faisal Kashmiri kažnjen je 2008. godine sa 25 000 funti zbog transfera Nicka Carlea iz Bristol Cityja u Crystal Palace. Kashmiri je zastupao Carlea u transferu iz Genclerbirligija u Bristol u siječnju iste godine, a u srpnju je dogovorio transfer u Crystal Palace. Problem je što pravila engleskog saveza zabranjuju da isti agent predstavlja dva različita kluba u uzastopnim transferima istog igrača. 

Faisal Kashmiri nalazi se na Fifinoj listi licenciranih menadžera, kao prvi čovjek londonske agencije Strata Sports Marketing.

Prošle je godine tužio Tottenham tražeći 500 000 funti za transfer Wilsona Palaciosa iz Wigana. Tvrdio je da ga je angažirao Harry Redknapp kako bi doveo spomenutog igrača te da mu je obećano 7,5 posto od transfera.

Predsjednik Tottenhama Daniel Levy poručio je Kashmiriju kako klub s White Hart Lanea nikada nije nekom agentu platio više od pola milijuna funti te da će mu platiti kada transfer bude okončan.

Kashmiri, međutim, nije sudjelovao u posljednjim pregovorima prije nego što je Palacios u siječnju 2009. potpisao za Spurse. Tottenham je izravno s Wiganom dogovorio transfer kao i uvjete ugovora s njegovim menadžerom Jean-Marc Goiranom. Levy je Kashmiriju poslao e-mail u kojem mu poručuje kako agente plaćaju samo ukoliko obave posao, što taj put nije bio slučaj.

Pročitajte više