Trabzonspor i dalje želi Petkovića. Turci podsjećaju na Oršićevu izjavu

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

TRABZONSPOR će pokušati iskoristiti prijateljstvo i nekadašnju suradnju Mislava Oršića i Brune Petkovića kako bi doveo napadača Dinama i hrvatske reprezentacije, objavio je turski Akšam. Petkovićev ugovor s Dinamom vrijedi do ljeta 2025., a s Trabzonsporom ga se povezivalo i prošle godine, kada je Nenad Bjelica ondje bio trener.

Turski mediji dosad se nisu pokazali kao vjerodostojni izvori vijesti, no Akšam tvrdi da je trener Trabzonspora Abdullah Avci odobrio Petkovićev dolazak. "Direktori Trabzonspora žele da Petković i Oršić igraju zajedno kao u starim danima", piše Akšam i podsjeća na Petkovićevu odštetnu klauzulu od 2.5 milijuna eura.

U rujnu 2023. pisali smo da Petković u ugovoru ima dvije odštetne klauzule. Prva, od dva milijuna eura, može se aktivirati od 1. do 15. lipnja 2024. godine, a druga od 2.5 milijuna eura od 16. lipnja do 16. srpnja. Petkovićeva osnovna plaća prema trenutnom ugovoru je 800.000 eura.

Turci podsjećaju na Oršićeve riječi o Petkoviću

Oršić se početkom travnja vratio na teren nakon teške ozljede koljena zadobivene početkom sezone te je u susretima Trabzonspora s Konyasporom (3:1) i Sivassporom (0:1) odigrao ukupno deset minuta. Akšam podsjeća na Oršićeve riječi iz nenavedenog intervjua.

U njemu je Oršić, navodi Akšam, rekao da je "vrlo dobar prijatelj s Petkovićem", da su jedan drugome "asistirali za brojne golove i zajedno ih slavili" i "da bi bio sretan kada bi ponovo igrali zajedno".

Petković je u aktualnoj sezoni upisao 37 nastupa, 17 golova i devet asistencija za Dinamo. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na pet milijuna eura, a u lipnju ga očekuje nastup za hrvatsku reprezentaciju na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Oršić bi se, ovisno o formi, također mogao naći među izabranicima Zlatka Dalića.

Pročitajte više