TRADE SA SPROVODA POSTAO BAJKA LeBronov brat se vratio kući, policija prekinula potragu za nestalim

Screenshot: Youtube

LEGENDA NBA-a zadnjeg dana roka za zamjenu igrača vratila se u klub i grad u kojima je provela 13 godina, osvojila tri naslova i 12 puta zaslužila nastup na All-Staru.

Trade deadline ove godine okončan je s 12 transfera u kojima je 28 igrača promijenilo klub. Jedan od njih i veliki je Dwayne Wade. On je napustio Cavse u sklopu njihove čistke rostera, a viceprvak u zamjenu dobiva pik druge runde na draftu 2024.
 
Nakon što je 2016. napustio Miami kako bi se vratio u rodni Chicago, odakle je pak prošle godine došao u Cleveland, Wade se vratio doma. Jer u Miamiju mu je kuća, djeca mu tamo idu u školu, a povratak na Floridu oduševljeno je dočekala i supruga.
 
Tradeovi igrača najčešće su brutalni. Pokazuju svu okrutnost i potpuni nedostatak sentimenta prema igračima kojima su klubovi što ih sad mijenjaju još do jučer tepali da su im simboli i ikone.
 
Ali priča sa zaslužnim veteranom Wadeom (36) potpuno je suprotna i zato je NBA ističe. Obavijest o tradeu zadnjeg dana uhvatila ga je na putu prema dvorani u Clevelandu, gdje ga je LeBron James čekao da zajedno odrade trening.
 
Umjesto toga, Najveći, koji je 2010. iz Clevelanda pobjegao upravo Wadeu u Miami kako bi  s njim osvojio naslov, sada mu piše oproštajno pismo: "Iskreno sam sretan zbog mog brata Dwaynea Wadea! Ispalo je onako kako treba biti. Volim te!"
Ali ne bi bilo LeBronove Instagram oproštajke da Wadeu par minuta ranije nije stigla poruka agenta Leona Rosea: "Hitno me nazovi."
 
Wade govori: "I kada na trade deadline dobijete takvu poruku od agenta, a znate da je vaš klub iznimno aktivan u prijelaznom roku, znate da to itekako ima veze s vama. Odmah sam pomislio kako nema šanse da idem u Miami, zato što je to jedini klub i grad u koji bih htio ići."
 
Želja mu se ispunila i vratio se u klub u koji je htio otići na ljeto, kao slobodan igrač.
 
"Uvijek sam osjećao da će se to dogoditi jednog dana. Nisam znao kada ni kako, ali znao sam da hoće", rekao je Wade i odmah odletio iz Ohija na Floridu, gdje je dočekan poput božanstva. Žena i on odmah po slijetanju u Miami oduševljeno su plesali po pisti.
 
Želi već večeras nastupiti za Heat protiv Bucksa: "To je jedina domaća utakmica Miamija sve do 24. veljače, a nedostaju mi navijači i znam da ja falim njima."
 
Kao im ne bi nedostajao jer Wade je igrač s najviše utakmica za Miami u povijesti. Najbolji je strijelac i asistent kojeg je Heat ikada imao i s kojim je došao do najvećih uspjeha.

Miami je danas daleko od slavnih Wadeovih dana. Vraća se u klub koji se bori za doigravanje. Ali Wade jedva čeka postati mentor mladim igračima i igrati sa svojim nasljednikom Joshom Richardsonom.
 
Do velikog povratka došlo je zahvaljujući Henryju Thomasu, točnije njegovu sprovodu. Na posljednjem ispraćaju donedavnog Wadeova agenta Pat Riley, predsjednik Heata i legenda momčadi koji nisu razgovarali nakon Wadeova odlaska u Chicago, zagrlili su se i to je bilo to.
 
Ili kako je rekao Heatov kapetan Udonis Haslem, kojeg je također zastupao Thomas: "On s neba nastavlja sklapati poslove." Jer dva tjedna kasnije, Wade se vratio u Miami.
 
"Taj zagrljaj bio je sve što mi je trebalo. Otišao sam i osjećao se bolje bez da smo o ičemu pričali", rekla je NBA igračka legenda o kratkom susretu s trenerskom ikonom, danas predsjednikom Miamija.
 
Wade je oduševljen povratkom u Miami.
 
"Jedva čekam vidjeti ženu nasmijanu dok se sunča ispred kuće i put do dvorane koji mogu odvoziti zatvorenih očiju."
 
Ako i bude vozio žmireći, policija Miamija sigurno mu neće naplatiti kaznu. Snage reda iz tog grada na službenom Twitteru uz Wadeovu fotografiju objavile su: "Nestala osoba pronađena je i spašena u dobrom stanju."

Pročitajte više