Tragično preminuo bivši nogometaš Hajduka. Imao je 26 godina

Foto: Pixsell

U OBITELJSKOJ kući u Baškoj Vodi jutros je tragično preminuo Ivo Valentino Tomaš, bivši nogometaš Hajduka i mladi (U-19) reprezentativac Hrvatske te nekadašnji mladi (U-16) reprezentativac Njemačke. Imao je 26 godina. Tužnu vijest potvrdili su njegovi prijatelji, suigrači te klub Baška Voda Urania u kojem je Tomaš aktivno igrao. Na Facebook stranici Uranije mnogobrojni sugrađani i prijatelji opraštaju se od Tomaša dirljivim porukama. Sućut je ubrzo izrazio i Hajduk.

Tomaš je karijeru započeo kao veznjak u matičnom klubu Urania, potom je nosio dres Zmaja iz Makarske odakle je stigao u Hajdukove mlađe uzraste. Bio je dio kadetske momčadi Hajduka koja je u sezoni 2009./10., osvojila Hrvatski nogometni kup, kao i juniorske ekipe koja je sezoni 2011./12. postala prvak Hrvatske. 

Za seniorsku momčad Hajduka odigrao je ukupno 29 utakmica i postigao četiri zgoditka. Debitirao je u prvenstvenom susretu protiv Karlovca u Splitu, 7. travnja 2012., kada je Hajduk slavio s 1:0. Bio je dio momčadi Hajduka koja je u sezoni 2012./13., osvojila Hrvatski nogometni kup. Prvoj momčadi splitskog kluba priključio ga je bugarski trener Hajduka Krasimir Balakov.

Bivši suigrači i prijatelji opraštaju se od Tomaša koji ih je prerano napustio 

Nakon odlaska iz Hajduka Tomaš je nosio dres Dugopolja, potom je igrao u Njemačkoj te ponovno u Uraniji iz Baške Vode. 

Za Hajduk je dvaput nastupio u europskim utakmicama. Sjećamo se njegovog nastupa protiv milanskog Intera na Poljudu u kvalifikacijama Europa lige.

Od Tomaša su se tijekom jutra opraštali bivši kolege, a jedan od njih je i Ivan Tomičić, nekadašnji nogometaš Hajduka.

"O posljednjem ispraćaju našeg bivšeg nogometaša Ive-Valentina Tomaša, javnost će biti na vrijeme obaviještena", priopćili su jutros iz Hajduka.  

* Savjetodavnu pomoć suicidalne i depresivne osobe mogu dobiti na više mjesta.  U Republici Hrvatskoj postoji nekoliko brojeva telefona za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01/2376470 (radi od 0 do 24 sata)

Plavi telefon: 01/4833888 (plavi-telefon@zg.t-com.hr)

Psihološki centar TESA: 01/4828888 (psiho.pomoc@tesa.hr)

Pročitajte više