Transfer u Metz: Pred zastaru odustali od progona Asanovića, Reića i Papića

SVEGA tri mjeseca prije nastupanja zastare, Državno odvjetništvo odustalo je od kaznenog progona Zdravka Reića, Aljoše Asanovića i njegova menadžera Zvonimira Papića. Reića su teretili da je kao direktor Hajduka zlorabio položaj prilikom Aljošina transfera u Metz 1990. godine. Hajduk je, prema optužbi, ostao tanak za 250 tisuća DEM i 50 tisuća dolara, koje su zadržali Asanović i menadžer.

Reić nije zlorabio položaj

Danas, nakon što je saslušan Ivan Buljan - nova priča. Državno odvjetništvo odustalo je od progona. Drže da nema dokaza da je Reić zlorabio položaj pa ga tako ni ova dvojica nisu mogla poticati na ostvarenje kaznenog djela.

Predmet je godinama skupljao prašinu, dok ga nije zadužio sudac Zoran Matulović. Nije dobio lak zadatak jer se nakon godina nebrige zastara neumitno približavala. Odnedavna se Asanoviću i Reiću u sudnici pridružio i menadžer Papić, koji je godinama bio u Francuskoj izvan dometa hrvatskog zakona pa mu se sudilo u odsutnosti. Uhićen je koncem veljače kad je stigao na jedan sprovod u Zagreb. On je, pak, sudu, ustvrdio da je došao radi suđenja.

Asanoviću drago što je gotovo i prije nastupanja zastare

Za razliku od Reića, koji završetak postupka nije htio komentirati prije tiskovne konferencije, Asanović je rado kazao nekoliko riječi. "Zadovoljan sam što je slučaj zaključen i prije nastupanja zastare. Čekalo se predugo, moglo se sve to riješiti bez pompe i bombastičnih naslova. Istina je bila jednaka i prije 20 godina i sad. Osobno, od prvog dana sam znao da je sve bilo čisto i regularno", komentirao je Asanović.

Pročitajte više