TRANSFERI

TRANSFERI DANA Rasprodaja u Realu, odlaze čak petorica. United tjera šest igrača

Foto: Guliver Images

ZIMSKI prijelazni rok je krenuo početkom nove godine, a svaki dan na Indexu možete pratiti najnovije transfere i glasine o njima. Tijekom dana za vas smo pratili najvažnije i najzanimljivije priče s tržišta igrača.

Najviše se pisalo o pregovorima Milana i Marija Mandžukića. Hrvatski reprezentativac bi uskoro mogao potpisati za talijanskog velikana, a sve zasad poznate detalje čitajte OVDJE.

Zanimljivo je i u Unitedu gdje se Solskjaer odlučio na rasprodaju viška igrača kakva dosad nikad nije viđena, a detalje o situaciji u Manchesteru možete čitati OVDJE.

Barcelona aktivno radi na dovođenju Erica Garcije iz Manchester Cityja, a o tome smo detaljno pisali OVDJE. U Njemačkoj, pak, RB Leipzig odbija prodaju najveće zvijezde o čemu čitati možete OVDJE

Ne miruje ni Real. Madridski velikan navodno prodaje Garetha Balea, Isca, Danija Ceballosa, Marcela i Brahima Diaza kako bi zaradio od 100 milijuna eura naviše i onda to uložio u dovođenje Kyliana Mbappea.

OVO SU SVI TRANSFERI I GLASINE KOJE SMO IZDVOJILI 14. SIJEČNJA

IGHALO ODLAZI U MLS

Odion Ighalo nije se nametnuo od dolaska u Manchester United. ESPN piše kako je otvoren odlasku iz kluba i to u američki MLS. 

Navodno postoji niz zainteresiranih klubova te bi Ighalo trebao već ovog mjeseca kao besplatan igrač potpisati za neki klub iz najjače američke nogometne lige. 

RASPRODAJA U REALU

Španjolski AS tvrdi kako Real Madrid planira prodati sljedeće igrače: Garetha Balea, Isca, Danija Ceballosa, Marcela i Brahima Diaza.

To bi im utržilo od 100 milijuna eura naviše, a nadaju se kako bi mogli dobiti Mbappea za oko 150 milijuna eura. Ipak, svjesni su da bi Francuzi mogli tražiti i oko 200 milijuna eura.

SCHALKE ŽELI HUNTELAARA

Schalke pokušava dovesti 37-godišnjeg napadača Ajaxa Klass-Jana Huntelaara koji je za njemački klub igrao od 2010. do 2017. godine.

Huntelaar je najavio oproštaj od nogometa na kraju ove sezone, ali Schalkeu je svakako potreban samo do ljeta kako bi pomogao klubu da ostane u Bundesligi. Više OVDJE.

NEYMAR PREGOVARA S PSG-OM

Sky Sports javlja da je PSG krenuo u pregovore s Neymarom oko potpisa novog ugovora. Francuski prvaci žele što prije završiti taj posao.

Neymaru ugovor istječe na ljeto 2022. godine, a Sky piše kako je Brazilac voljan ostati u PSG-u, ali samo ako mu se poveća ugovor koji sada iznosi 40 milijuna po sezoni. Više OVDJE.

Guardian tvrdi da Leipzig zaista ne namjerava prodati Dayota Upamecana ove zime, ali će ga na ljeto morati pustiti, i to za gotovo upola manje novca.

Naime, Upamecanu će se zadnjim danom lipnja aktivirati odštetna klauzula od 42 milijuna eura koju bogatim klubovima neće biti nikakav problem platiti. Više OVDJE.

JOVIĆ NA POSUDBI

PATO ŽELI U MILAN

Brazilski napadač Pato voljan je vratiti se u Milan, potvrdio je to u razgovoru za La Gazettu dello Sport. Trenutno je slobodan igrač i volio bi igrati s Ibrahimovićem. 

Milan trenutno pregovara s Mandžukićem koji je također slobodan igrač, ali Pato vidi svoju priliku i htio bi dobiti priliku na San Siru prije hrvatskog napadača. Više OVDJE.

PIAZON NAPUSTIO CHELSEA

Lucas Piazon je u Chelsea došao 2012. godine i odmah su ga počeli uspoređivati s legendarnim Kakom, ali otada je za klub odigrao samo tri utakmice. Danas je prodan u portugalsku Bragu s kojom je potpisao četverogodišnji ugovor. 

Ovaj 26-godišnji Brazilac je prethodno je kao posuđeni igrač nastupao za Chievo, Fulham, Reading, Frankfurt, Vitesse i Malagu, a sada je napokon trajno promijenio klub. Više OVDJE.

CURE DETALJI PREGOVORA MILANA I MANDŽUKIĆA

Talijanski mediji otkrivaju detalje pregovora Milana i Marija Mandžukića. Talijanski velikan nudi 34-godišnjem hrvatskom napadaču ugovor do kraja sezone uz mogućnost produljenja na još jednu sezonu. Više OVDJE

BARCA UVJERENA DA DOVODI DEPAYA I WIJNALDUMA 

U Barceloni su uvjereni da će sljedećeg ljeta bez odštete dovesti Memphisa Depaya iz Lyona i Georginija Wijnalduma iz Liverpoola. Depay je ranije odbio novi ugovor s francuskim klubom i već može početi pregovore s Barcelonom, a pregovori Wijnalduma i Liverpoola oko novog ugovora još traju i Katalonci tu vide svoju priliku da dovedu nizozemskog veznjaka. Mundo Deportivo piše kako je trener Barcelone Ronald Koeman uvjeren da će Depay i Wijnaldum sljedeće sezone biti u njegovoj momčadi. Ranije je Barcelona dogovorila dolazak Erica Garcije, stopera Manchester Cityja.

GOMEZ NE MOŽE OSTATI U ITALIJI

Papu Gomez nakon sukoba s trenerom Gian Pierom Gasperinijem napušta Atalantu, ali ga klub iz Bergama ne planira prodati rivalima iz talijanskog prvenstva. Gomez je u Atalanti proveo šest i pol godina i bio je najbolji igrač kluba. Nadao se ostanku u Italiji u nekom od najvećih klubova, ali Atalanta mu poručuje da će karijeru morati nastaviti izvan Italije.

ČISTKA U UNITEDU

Ole Gunnar Solskjaer krenuo je u čistku u Manchester Unitedu. Jučer je prodao Timothyja Fosu-Mensaha Bayeru za dva milijuna eura, a u sljedećim danima očekuje se da Old Trafford napuste Odion Ighalo, Marcos Rojo, Sergio Romero, Andreas Pereira, Diogo Dalot i Phil Jones. Više OVDJE.

VALENCIA IDE PO TORREIRU

Nakon što je Tottenham odbio ponudu da proda Harryja Winksa, Valencia se okrenula dovođenju Arsenalovog veznjaka Lucasa Torreire. Arsenal je Torreiru posudio madridskom Atleticu, ali nije zadovoljan njegovom minutažom kod Diega Simeonea pa ga je spreman poslati u drugi klub. 

FUTACS IMA NOVI KLUB 

Marko Futacs, bivši napadač Hajduka i najbolji strijelac 1. HNL u sezoni 2016./2017., nakon dvije godine napustio je mađarski Fehervar. Njegov novi klub je ZTE FC Zalaegerszeg koji je trenutno sedmi na prvenstvenoj ljestvici. Ove sezone je 30-godišnji napadač zabio 12 pogodaka. Više OVDJE.

Embed from Getty Images

MANDŽUKIĆ STIŽE U SERIE A?

Milan je krenuo po Marija Mandžukića, pišu brojni talijanski mediji. Hrvatski napadač već neko vrijeme traži klub i povratak u Lige petice, a Milan se čini kao dobra opcija.

Navodno ga je Maldini već nagovorio na dolazak u klub te će Mandžukić potpisati ugovor do kraja sezone težak 2 milijuna eura uz opciju produljenja za još jednu sezonu. Posao bi trebao biti objavljen za vikend. Više OVDJE.

ARSENAL KREĆE PO BARCINOG GOLMANA

Arsenal kreće po Barceloninog vratara Neta. Brazilac je rezerva Marc-Andreu ter Stegenu i želi promijeniti klub, a Arsenal ga je spreman dovesti na posudbu uz mogućnost otkupa ugovora na kraju sezone. Problem je što je Barceloni potreban novac i želi prodati 31-godišnjeg vratara te za njega traži 20 milijuna eura.

MILAN DOVEO VEZNJAKA

Milan je dogovorio uvjete sa Soualihom Meiteom, veznjakom Torina kojeg prate već neko vrijeme, piše talijanski stručnjak za transfere Fabrizio Romano. 

Ovaj 26-godišnjak dolazi u Milan na posudbu s opcijom otkupa ako Milan bude zadovoljan onime što će igrač pokazati do kraja sezone. 

FALCAO IMA PONUDU IZ SAD-A

Radamel Falcao dobio je ponudu iz MLS-a, ali ne radi se o Inter Miamiju, čiji je vlasnik David Beckham, kako su ranije pisali turski mediji. 

Njegov menadžer Fatih Ilek dao je izjavu za Ajanssport u kojoj je rekao da je stigla ponuda kluba koji nije htio imenovati, ali je rekao postoji 70% šanse da će Falcao završiti upravo u njemu. 

 

Pročitajte više