PREDZADNJI DAN PRIJELAZNOG ROKA

TRANSFERI Dinamo i Hajduk se pojačavaju, Kalinić odlazi iz Atletica

Foto: Index

SVE smo bliže kraju prijelaznog roka, što znači da klubovima ostaje sve manje vremena za dogovaranje transfera.

Talijani, Francuzi, Španjolci i Nijemci smiju dogovarati ulazne transfere do 2. rujna, a sve glasine i dogovorene prelaske iz minute u minutu pratili smo na Indexu.

22:00 - Sky Sports javlja da 31-godišnji Javier Hernandez Chicharito ide iz West Hama u Sevillu. Meksikanca će platiti osam milijuna eura.

20:40 - Talijanski mediji javljaju da će Nikola Kalinić sutra biti predstavljen kao novi igrač Rome. Stiže na posudbu iz Atletica gdje se nije mogao izboriti za minutažu.

20:10 - PSG je dogovorio dovođenje vratara Seville Serija Rica na jednogodišnju posudbu.

19:30 - Nove informacije oko Rebićevog transfera. Sutra bi se hrvatski ofenzivac trebao pojaviti u Milanu na liječničkim pregledima, otkriva specijalist za transfere i novinar Sky Sporta Gianluca Di Marzio. Eintracht i Milan su dogovorili transfer hrvatskog napadača na San Siro, kamo će stići na jednogodišnju posudbu, nakon čega će ga Rossoneri moći otkupiti za oko 25 milijuna eura, ovisno o bonusima te o broju odigranih  utakmica i golova.

18:30 - Legia.net javlja da Dinamo planira vratiti 19-godišnjeg napadača Sandra Kulenovića. On je u Legiju otišao kao 17-godišnjak. Jednu sezonu je odradio na posudbi u Juventusu, a nakon povratka u Varšavu je odigrao 21 utakmicu i zabio pet golova.

18:20 - Telefoot javlja da je Neymarov transfer propao jer Todibo i Dembele nisu htjeli Barcelonu zamijeniti PSG-om. Jedino je iz Barcelone u Pariz htio Rakitić. 

17:50 - Gazzetta dello Sport javlja da Juventus pokušava dovesti Ivana Rakitića i Samuela Umtitija. Talijanski prvak nema dovoljno novca za kupovinu njih dvojice pa ih planira dovesti razmjenom igrača. U Barcelonu bi mogli Emre Can, Juan Cuadrado, Rodrigo Bentancur, Daniele Rugani ili Federico Bernardeschi.

17:20 - Ante Rebić je sve dogovorio s Milanom, javlja Sky. Veliko je to iznenađenje u završnici prijelaznog roka jer se danima smatralo da hrvatski reprezentativac odlazi u Inter. Danas Rebić propušta utakmicu Eintrachta "na vlastiti zahtjev".

17:00 - TuttoMercato javlja da su predstavnici PSG-a i Valencije stigli u Milano na pregovore oko dovođenja Maura Icardija. Argentinski napadač je dosad odbio sve ponude jer je htio samo u Juventus, ali sad je izvjesno da ga torinski klub neće dovesti ovog ljeta. Trener Intera Antonio Conte ne računa na Icardija koji je čak i tužio klub jer mu je zabranjeno treniranje s prvom momčadi.

16:30 - Kicker otkriva nove detalje oko mogućeg odlaska Jeromea Boatenga u Juventus. Njemački branič je ranije ovog tjedna zatražio dozvolu kluba da krene u pregovore s Juventusom. Bayern mu je dao dozvolu i očekuje se da do kraja prijelaznog roka postane igrač talijanskog prvaka.

16:10 - Monaco je doveo Jeana Kevina Augustina iz RB Leipziga. Umjesto njega u Njemačku bi trebao stići Patrick Schick iz Rome koja bi zatim trebala objaviti dovođenje Nikole Kalinića iz Atletica.

15:40 - Filip Bradarić vjerojatno će se vratiti u Hajduk. Splitski klub planira svog bivšeg igrača dovesti na posudbu iz Cagliarija, gdje se Bradarić ove sezone u jakoj konkurenciji ne može izboriti za minutažu.

15:15 - Sky Sports javlja da Zlatana Ibrahimovića želi Napoli. Trener Napolija Carlo Ancelotti pokušava dovesti švedskog napadača kojem bi to bio četvrti klub u Italiji nakon Juventusa, Intera i Milana. Ibrahimović nakon odlaska iz Manchester Uniteda nastupa u Los Angeles Galaxyju.

14:55 - AS javlja da je Alphonse Areola stigao u Madrid kako bi odradio liječničke preglede i potpisao za Real, a u drugom će smjeru, u Pariz, Keylor Navas. 

14:30 - Jerome Boateng na korak je od toga da Bayern zamijeni Juventusom, piše Bild. Niko Kovač će se tako riješiti stopera kojeg je otpisao još prošle sezone i dodatno osloboditi budžet za plaće. 

14:00 - Atalanta je vrlo brzo pronašla zamjenu za Škrtela koji je otišao iz kluba. Kao zamjena bi trebao stići Simon Kjaer iz Seville, piše Gazzetta. 

13:40 - Preokret u Icardijevom transferu. Nakon Napolija i Atletica interes za igrača pokazala je i Valencija, a čini se kako Španjolci na svojoj strani u ovim pregovorima imaju i superagenta Jorgea Mendesa. To bi moglo bitno utjecati na sam transfer pa nije nemoguće da Valencija u posljednji tren ukrade Icardija. 

13:10 - Fenerbahce je dogovorio dolazak Luiza Gustava iz Marseillea. Riječ je o bivšem nogometašu Bayerna koji dolazi pojačati vezni red turskog velikana. 

13:00 - Mirror piše da se Aston Villa očajnički želi riješiti Lovre Kalinića nakon što su ovog ljeta doveli Toma Heatona iz Burnleyja. Problem za Kalinića je što se čini da nema zainteresiranih za njegovo dovođenje. 

12:30 - Atalanta, Dinamov protivnik u Ligi prvaka, ostala je bez Martina Škrtela, jednog od najiskusnijih igrača u obrani i bivšeg igrača Liverpoola. Gazzetta navodi da su razlog zbog kojeg mu je raskinut ugovor fizički problemi. 

11:55 - Antonio Conte nije htio pristati na prodaju Matea Politana kao uvjet za dovođenje Ante Rebića pa je Rebićev transfer u Inter propao, piše Calciomercato. 

11:40 - Transfer Victora Wanyame iz Tottenhama i Club Brugge za 13 milljuna funti mogao bi propasti, pišu belgijski mediji. Navodno postoji problem financijske prirode, a Celtic, Monaco i Valencija prate situaciju jer su i oni zainteresirani za igrača. 

11:00 - Osim Sanea, Kovač želi i Mandžukića, tvrdi isti izvor koji piše kako Super Mario također želi transfer u Bayern jer za njega u Torinu više nema mjesta. 

10:30 - Kovač i dalje želi Sanea, bez obzira na njegovu ozljedu. Salihamidžić i društvo rade na tome da do kraja prijelaznog roka iznenade i dovedu Sanea kojeg su ranije htjeli platiti 150 milijuna eura, piše Mirror. 

10:00 - Mirror piše kako je Pogba odbio novi ugovor od Manchester Uniteda. Ovog ljeta zasad nije uspio otići iz Manchestera, a sada će odbiti novi ugovor kako bi si osigurao odlazak sljedećeg ljeta. 

09:40 - Talijanski Il Messagero piše da Nikola Kalinić danas slijeće u Rim, a tijekom danas trebao bi postati novi igrač Rome. 

09:15 - Rajiv van la Parra napustio je Huddersfield Town kako bi postao novi igrač Crvene zvezde. Veliko je to pojačanje za Zvezdu uoči utakmica u Ligi prvaka.

08:50 - Mirror piše da Juventus sprema iznenađujuću ponudu za Christiana Eriksena kojeg žele dovesti iz Tottenhama, a ponuda bi trebala iznositi oko 50 milijuna eura, dodaju talijanski mediji. 

08:35 - Tottenham bi mogao ostati bez Jana Verthongena prije kraja prijelaznog roka, pojavio se interes Bayer Leverkusena koji traži stopera. Belgijski branič nije više u dobrim odnosima s trenerom Pochettinom i Tottenham bi ga se mogao riješiti ispod cijene. 

08:00 - Skauti Manchester Uniteda na sličnoj su misiji kao oni PSG-ovi, traže potencijalnu zamjenu za De Geu ako ovaj slučajno odluči da neće produljiti ugovor. Sun navodi da je u Unitedu zavladala panika te da već sada traže vratara kojeg bi mogli dovesti u siječnju.

07:30 - Radamel Falcao i službeno je postao novi igrač Galatasaraya. 

07:15 - PSG skautira vratare u Španjolskoj. Zainteresirani su od ranije za Keylora Navasa kao zamjenu za Alphonsea Areolu, a Španjolci su se sada raspisali i o njihovom interesu za Sergija Rica iz Seville. 

07:10 - AS jutros donosi vijest da je Mauro Icardi postao nova meta Atletica koji ga želi dovesti u samom finišu prijelaznog roka. Icardi je nesretan u Interu, čak je podigao i tužbu protiv milanskog kluba, a Atletico bi mu mogao dati status prvog napadača jer trenutno nemaju jačih imena na toj poziciji. 

06:50 - Prema pisanju talijanskih medija, Strahinja Pavlović iz Partizana treći je put pao na liječničkom pregledu te je njegov transfer u Lazio propao.

06:30 - Fabio Paratici, sportski direktor Juventusa, govorio je sinoć prije početka utakmice Juventusa i Napolija o transferima i istaknuo:

"Apsolutno možemo isključiti odlazak Dybale ovog ljeta. To možemo isključiti kao mogućnost."

06:15 - Ibrahimović je nedavno najavio da bi se bio voljan vratiti u Europu, a rekao je to u kontekstu Manchester Uniteda. Ipak, jučer su novinari prije utakmice Juventusa i Napolija upitali Carla Ancelottija bi li u svoju momčad volio dovesti Ibrahimovića, a on je odgovorio potvrdno i istaknuo kako je Ibrahimović opcija jer je jako jeftin. Mislio je pritom sigurno na odštetu, a ne na plaću, poznato je da Šveđanin ima visoke zahtjeve kada je plaća u pitanju. 

06:00 - Borussija se uključila u utrku za Bobbyja Duncana, ogorčenog nogometaša Liverpoola koji je odlučio napustiti klub nakon što je njegov agent izjavio kako mu je klub uništio život, piše Sunday Mirror. 

Pročitajte više