TRANSFERI

Transferi i glasine dana: Bale sutra potpisuje u Londonu, Liverpool doveo veznjaka

Foto: Getty Images

POČEO je prijelazni rok i u većini zemalja traje do 5. listopada, kada je na redu registracija igrača za europska natjecanja.

Što se HNL-a tiče, prijelazni rok trajat će do 18. listopada. Klubovima koji do početka prijelaznog roka nisu završili natjecanje iz natjecateljske godine 2019./2020. rok je počeo prvi dan nakon što su završili navedeno natjecanje, dakle nakon što je Rijeka pobijedila Lokomotivu 1:0 u finalu Kupa 1. kolovoza.

Sve transfere i glasine mogli ste pratiti na Indexu.

TRANSFERI I GLASINE 17. RUJNA

SUAREZ U ITALIJI

Luis Suarez sletio je u Perugiu kako bi odradio ispit talijanskog jezika o kojem mu ovisi dobivanje talijanske putovnice. Ona mu je potrebna da potpiše za Juventus koji ga tek s njom može prijaviti za Serie A i Ligu prvaka.

BOHAR U OSIJEKU

Poljski mediji potvrdili su kako je tamošnji prvoligaš Zaglebie Lubin prihvatio ponudu Osijeka za 28-godišnjeg Slovenca Damjana Bohara koji pokriva pozicije lijevog veznog i krila.

Bohar je inače velika želja Nenada Bjelice, trener Osijeka pokušava ga dovesti još otkako je preuzeo klub i dobio sve ovlasti koje nose funkcija trenera i sportskog direktora, a sada je tek uspio.

Poljaci pišu, a ista informacija potvrđena je i Indexu, da bi Osijek Bohara trebao platiti oko 650 tisuća eura uz to da 10% sljedećeg transfera pripada Zaglebieju. Više OVDJE.

ROMA DOVELA STOPERA

Roma je potpisala albanskog stopera Marasha Kumbullu (20). Dolazi na dvogodišnju posudbu s obvezom otkupa, a u Veronu sele Mert Cetin, Matteo Cancellieri i Aboudramane Diaby. Roma će pritom platiti 13,5 milijuna eura Jurićevom klubu.

BALE U TOTTENHAMU

Gareth Bale dogovorio je sve s Tottenhamom, objavljeno je iz više izvora i sutra leti u London kako bi odradio liječničke preglede i potpisao ugovor.

U momčad Josea Mourinha stiže na jednogodišnji posudbu tijekom koje će Tottenham potpuno preuzeti teren njegove plaće koji navodno iznosi 17 milijuna eura godišnje.

NIŠTA OD ALLIJA

Real Madrid odbio je Tottenhamovu ponudu da u razmjeni igrača Dele Alli napusti London kako bi Real u suprotnom smjeru poslao Garetha Balea.

Vijest donosi madridski AS, ali i dodaje da to ne utječe na Balea koji će gotovo sigurno napustiti Madrid i otići u Tottenham kako bi radio s Mourinhom. 

DŽEKO PREMA JUVENTUSU

Tuttosport piše kako je došlo do novog preokreta u transferu Edina Džeke. Nakon što je Gazzetta Dello Sport prije dva dana pisala kako je cijeli transfer propao, sve se promijenilo nakon promjene mišljenja Arkadiusza Milika.

Naime, Roma nije htjela pustiti Džeku u Juventus dok ne pronađe odgovarajuću zamjenu, a Milik nije htio napustiti Napoli, iako mu je ostalo još jedna godina na ugovoru. Sada se predomislio i Napoli bi trebao dobiti 25 milijuna eura uz bonuse za poljskog napadača. Više OVDJE.

ARSENAL KUPUJE U FRANCUSKOJ

Lyonov mladi veznjak Houssem Aouar spreman je odraditi transfer u Arsenal, javlja Fabrizio Romano i navodi kako je posao vrlo izgledan.

Arsenal je spreman ponuditi 60 milijuna eura koliko Lyon traži za svog veznjaka, a to je dosad bio glavni problem kod dogovora pa se čini da je sve spremno za zaključenje posla. 

LIVERPOOL KUPIO VEZNJAKA

Liverpool je nakon dugih pregovora uspio postići dogovor s Bayernom oko Thiaga Alcantare pa će Španjolac uskoro preseliti na Anfield. Ovim poslom Liverpool je odradio za svoje navijača najiščekivaniji transfer ljeta. 

Engleski prvak će Alcantaru platiti 30 milijuna eura, a vijest je ekskluzivno objavio David Ornstein, novinar The Athletica specijaliziran za praćenje engleskog nogometa. Više OVDJE.

KHEDIRA PREMA UNITEDU

Manchester United traži pojačanja za veznu liniju, a engleski The Sun piše kako je izbor pao na igrača Juventusa i svjetskog prvaka s Njemačkom, Samija Khediru.

Njega bi United mogao besplatno dovesti iz Juventusa u kojem je otpisan i ne nalazi se u planovima kluba za sljedeću sezonu, a Unitedu treba zamjena za Nemanju Matića. 

ROMA PRODALA NAPADAČA

Talijanski prvoligaš Roma postigla je dogovor s engleskim Leicester Cityjem o posudbi turskog nogometaša Džengiza Undera.

Prema Sky Italy, turski će nogometaš uskoro obaviti liječnički pregled u Engleskoj i potpisati ugovor. Više OVDJE

NAPUSTIO DINAMO

Dinamo napušta Marko Brkić, 18-godišnji napadač juniorske momčadi. Potpisao je za Empoli, a radi se o posudbi na godinu dana s opcijom otkupa.

Brkić je rođen 2002. godine u Sisku, a u Dinamo je prešao s 13 godina iz Segeste. 

NAPADAČ DINAMA ODBIO TRANSFER U ENGLESKU

Sandro Kulenović odbio je transfer u engleski Barnsley. Klub iz Championshipa htio ga je dovesti, ta informacija bila je potvrđena Indexu, a sada Sportske novosti pišu kako je Kulenović odbio ponudu Engleza. 

Klub je morao odlučiti hoće li ponudu prihvatiti, a postojale su dvije opcije. Prva je posudba, a druga kupnja za još uvijek nepoznat iznos transfera. 

Obje opcije bile su primamljive Dinamu, ali Kulenović je u slučaju Barnsleya, baš kao i Gvardiol u slučaju Tottenhama, odbio transfer jer ne želi ići iz Dinama. 

BALE ODABRAO TOTTENHAM

Jučer smo puno pisali o mogućoj razmjeni Real Madrida i Tottenhama u kojoj bi Gareth Bale i Dele Alli razmijenili klubove, a sada je taj posao još bliže.

Bale je odabrao transfer u Tottenham i to je jedino što ga zanima ovog ljeta, a i Jose Mourinho je odobrio posao. Velšanin će u London stići na jednogodišnju posudbu koju će Tottenham platiti 14 milijuna eura, piše Daily Mail.

Službena objava kluba može se očekivati uskoro, a nije isključeno ni da Alli završi u Madridu jer se nije našao na popisu igrača za utakmicu s Lokomotiv Plovdivom u Europa ligi. Više OVDJE.

TRI KLUBA ŽELE KOLAŠINCA

Sead Kolašinac jučer se našao na listi igrača koje je Mike Arteta otpisao i na koje više ne računa u Arsenalu, a sada su se već pojavila imena klubova koji ga žele dovesti.

Njemački Bild piše kako su za bosanskohercegovačkog reprezentativca zainteresirani Bayer Leverkusen, Roma i Schalke iz kojeg je stigao u Arsenal.

Engleski velikan bi za Kolašinca tražio oko deset milijuna eura, što je iznos koji si sva tri kluba mogu priuštiti, ali Kolašinac preferira povratak u Njemačku.

ANCELOTTI TRAŽI STOPERA

Carlo Ancelotti pozvao je čelnike Evertona da odrade još jedan transfer u ovom prijelaznom roku, a njegova želja je stoper za prvu momčad, piše Goal.

"Postoji mogućnost da pronađemo stopera, a vjerujem i da moramo", rekao je Ancelotti nakon što je Everton s 3:0 slavio protiv Salford Cityja u Carabao Cupu.

Everton trenutno ima dva potpuno spremna stopera u Michaelu Keaneu i Yerryju Mini, a klub je ranije povezivan s Chelseajevim Fikayom Tomorijem.

 

Pročitajte više