TRANSFERI

Transferi i glasine dana: Barcelona aktivna na tržištu, glavna tema ogromna klauzula

Foto: Getty Images

BLIŽI se kraj prijelaznog roka koji u većini zemalja traje do 5. listopada, kada je na redu registracija igrača za europska natjecanja.

Što se HNL-a tiče, prijelazni rok trajat će do 18. listopada. Klubovima koji do početka prijelaznog roka nisu završili natjecanje iz natjecateljske godine 2019./2020. rok je počeo prvi dan nakon što su završili navedeno natjecanje, dakle nakon što je Rijeka pobijedila Lokomotivu 1:0 u finalu Kupa 1. kolovoza.

Sve transfere i glasine mogli ste pratiti na Indexu.

TRANSFERI I GLASINE 23. RUJNA 

OGROMNA KLAUZULA ZA FATIJA

Ansu Fati potpisao je s Barcelonom novi dugogodišnji ugovor koji uključuje otkupnu klauzulu od 400 milijuna eura. Ovaj 17-godišnjak jedan je od ključnih igrača Koemanove Barcelone. 

U prošloj sezoni nastupio je 42 puta i zabio 12 pogodaka, a sada je dobio broj 22 koji je dosad nosio Arturo Vidal. U Barceloni će ostati do 2024. godine. 

POTPISAN JE UGOVOR

Njemački prvoligaš Leipzig potpisao je petogodišnji ugovor s norveškim napadačem Alexanderom Sorlothom (24), koji dolazi iz Crystal Palacea za 20 milijuna eura. 

Iako je u Crystal Palaceu od siječnja 2018. godine, Sorloth je za engleski klub odigrao samo 20 utakmica, dok je ostalo vrijeme bio na posudbama, prvo u belgijskom Gentu, a prošle sezone u turskom Trabzonsporu za kojeg je zabio 33 gola u svim natjecanjima.

On je drugi napadač kojeg je Leipzig doveo ovog ljeta, a prije njega iz Salzburga je stigao Korejac Hee-Chan Hwang (24).

KOLUMBIJAC U ATALANTI

Talijanski nogometni prvoligaš Atalanta doveo je na jednogodišnju posudbu kolumbijskog lijevog braniča Johana Mojicu (28). On dolazi iz španjolskog drugoligaša Girone, a po isteku posudbe Atalanta će moći otkupiti njegov ugovor.

Johan Mojica, koji ima devet nastupa za reprezentaciju Kolumbije, od 2013. igra u Španjolskoj, prvo u Rayo Vallecanu, potom u Valladolidu, a od 2017. u Gironi. On je drugo pojačanje Atalante u ljetnom prijelaznom roku, nakon nizozemskog napadača Sama Lammersa, koji je stigao iz PSV-a

BARCELONA DOGOVORILA BEKA

Barcelona je dogovorila dolazak Sergina Desta iz Ajaxa za 20 milijuna eura fiksne odštete i pet milijuna eura bonusa, javlja Goal.

Posao bi trebao biti objavljen u sljedećih nekoliko dana, a Barcelona radi i na dovođenju Maxa Aaronsa iz Norwicha, također na poziciju desnog beka. 

GOTZE SE VRAĆA U BAYERN

Bivši svjetski prvak s Njemačkom iz 2014. godine i strijelac odlučujućeg pogotka u finalu Mario Gotze uskoro bi po drugi put u karijeri mogao postati igrač Bayerna.

Vijest donosi Sport Bild koji navodi kako je Gotze bez kluba i jako blizu dolaska u Bayern kao slobodan igrač. Hansi Flick ga je kontaktirao i mogao bi potpisati jednogodišnji ugovor uz opciju produljenja. 

EVERTON ŽELI TODIBOA

Barceloninog braniča Jeana-Claira Todiboa želi dovesti Everton. Todibo je na izlaznim vratima Barcelone koja na njemu pokušava zaraditi barem 15 milijuna eura nakon polusezone u Schalkeu, a Everton ga želi dovesti na posudbu uz mogućnost otkupa.

LIVERPOOL DOVODI SARRA

Ismaila Sarr na korak je od Liverpoola, piše Daily Express. Liverpool je navodno dogovorio uvjete transfera s Watfordom i ostalo je samo da dogovori detalje ugovora s 22-godišnjim senegalskim napadačem. Za Watford je u 28 nastupa zabio pet golova uz šest asistencija. 

Ranije je Liverpool pojačao vezu s Thiagom Alcantarom i napad s Diegom Jotom.

NACHO ODLAZI IZ REALA?

Calciomercato javlja da bi Nacho Fernandez mogao napustiti Real. Napoli, Milan i Roma su zainteresirani za španjolskog braniča, a Marca piše da je i Nacho spreman za novu avanturu. Nacho je cijelu karijeru u Realu, ali je uvijek u drugom planu.

ARIAS U BAYERU

Santiago Arias, 28-godišnji kolumbijski bek, napustio je Atletico Madrid nakon 51 odigrane utakmice i karijeru će nastaviti u Bayeru iz Leverkusena. Stigao je na posudbu, a na kraju sezone Leverkusen će otkupiti njegov ugovor.

BOHAR U OSIJEKU

Damjan Bohar stigao je u Osijek i s klubom s Gradskog vrta potpisao trogodišnji ugovor. Bohara su smatrali jednim od najboljih krilnih igrača poljske Ekstraklase. U Zaglebie je stigao u ljeto 2018. za 175 tisuća eura iz Maribora. Slovenac, koji je primarno lijevo krilo, ali može igrati i desno te špicu, prošle sezone je u 39 utakmica upisao 16 golova i pet asistencija, a ovu sezonu je otvorio s golom i tri asistencije u tri utakmice. Nedavno je kod Matjaža Keka upisao dva nastupa za reprezentaciju Slovenije.

DELE ALLI U PSG-u?

U PSG-u su uvjereni da će do kraja prijelaznog roka uspjeti dogovoriti dolazak Delea Allija na posudbu iz Tottenhama. Alli kod Josea Mourinha u Londonu pada u drugi plan. Prvo je zamijenjen na poluvremenu protiv Evertona, a zatim nije ni igrao protiv Lokomotiva i Southamptona. PSG ga želi na jednogodišnju posudbu uz mogućnost otkupa ugovora.

SEMEDO OTIŠAO IZ BARCELONE

Nelson Semedo karijeru nastavlja u Wolverhamptonu. Engleski klub portugalskog beka platit će 35 milijuna eura Barceloni, koliko ga je i Barcelona platila Benfici 2017. godine. Semedo se sinoć na društvenim mrežama oprostio od katalonskog kluba i navijača.

"Bile su ovo tri prekrasne godine u najboljem klubu na svijetu."

LLORENTE U LEEDSU

Španjolski nogometaš Diego Llorente novi je igrač engleskog prvoligaša Leeds Uniteda, objavio je njegov bivši klub Real Sociedad na svojim stranicama. Iako financijske pojedinosti ugovora nisu objavljene, britanski mediji pišu da Leeds mora za 27-godišnjeg Llorentea platiti 20 milijuna funti. "Real Sociedad i Leeds United su postigli dogovor o transferu Diega Llorentea", objavio je Real Sociedad, čiji je dres Llorente nosio tri godine. 

Llorente je profesionalnu karijeru počeo u Real Madridu, ali tamo se nije uspio izboriti za mjesto u prvoj momčadi, zbog čega je 2017. prešao u Sociedad za koji je odigrao 30 utakmica.

DOUGLAS COSTA U WOLVERHAMPTONU?

Wolverhampton, klub koji je prošle sezone završio na sedmom mjestu Premierlige, planira dovesti Douglasa Costu iz Juventusa. Brazilski ofenzivac ne očekuje veliku minutažu kod novog trenera Andree Pirla pa bi i on bio spreman promijeniti klub u ovom prijelaznom roku. Costa je za Juventus odigrao 102 utakmice i zabio 10 golova uz 21 asistenciju.

DEST U BARCELONI

Španjolski mediji javljaju da je Barcelona pobijedila Bayern u borbi za Ajaxova braniča Sergina Desta. Katalonci će nizozemskom klubu platiti 20 milijuna eura te još eventualno pet milijuna kroz bonuse. Riječ je o 19-godišnjem beku kojeg uspoređuju s Danijem Alvesom jer je odličan u obrani, a razumije igru poput ofenzivca. Voli se priključivati napadu te ima sjajan dribling i vrhunski ubačaj. 

SUAREZ U ATLETICU

Fabrizio Romano objavio je kako je transfer Luisa Suareza u Atletico Madrid gotova stvar te da će se u Madrid preseliti bez odštete kako bi mu Barcelona izašla u susret.

Urugvajac će potpisati ugovor na dvije godine prema kojem će zarađivati 7,5 milijuna eura godišnje. 

MORATA U JUVENTUSU

Juventus je službeno objavio da je Alvaro Morata ponovno njegov igrač. Došao je na jednogodišnju posudbu koju će Juventus platiti 10 milijuna eura.

Talijanski prvak ima pravo otkupiti Moratu za 45 milijuna eura po isteku posudbe ili mu za dodatnih 10 milijuna eura produljiti posudbu za još jednu sezonu te ga onda otkupiti za 35 milijuna eura. 

TOTTENHAM ŽELI SKRINIARA

Tottenham je pokrenuo razgovore s milanskim Interom oko potencijalnog transfera stopera Milana Skriniara u London, javlja Fabrizio Romano. 

Mourinho ga želi dovesti i uprava kluba želi mu ispuniti želju, ali problem zasad predstavlja odšteta od 60 milijuna eura koju Inter traži za Slovaka. 

Pročitajte više